mamaplus

Cea mai bună rețetă de vafe cu ciocolată de la Daniela Diaconu

-
//
15.02.2021

Ai acasă un aparat de făcut vafe și ești în pană de idei ce ai mai putea prepara bun cu ajutorul lui? Îți vine în ajutor rețeta absolut delicioasă și ușor de gătit a food bloggeriței Daniela Diaconu, care a experimentat puțin în bucătărie și a ales cea mai bună combinație de ingrediente pentru vafe cu ciocolată care se topesc în gură. Nu-ți rămâne decât să fugi la magazin după ingrediente și să urmezi pașii de mai jos. Poftă bună!

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
20m
Ingredientele
280 g făină
3 linguri praf de cacao
10 g praf de copt
50 g zahăr
1 linguriță sare
425 ml lapte
1 linguriță esență vanilie
3 ouă mari
125 g unt topit (sau 125 ml ulei vegetal)
Preparare

Se amestecă făina, praful de copt, zahărul, praful de copt și sarea într-un bol. Într-un alt bol se amestecă laptele, esența de vanilie și ouăle.

Se formează o adâncitură în bolul cu ingrediente uscate și se adaugă amestecul de lapte, ouă, esența de vanilie și untul topit. Se amestecă ingredientele până devin un aluat ușor zgrunțuros.

Se pornește aparatul de făcut vafe și se lasă să se lasă până când indicatorul de temperatură se aprinde. Se ung plăcile pentru gofre cu o pensula cu puțin unt sau ulei și se toarnă cu lingură aprox. 75 ml aluat în mijlocul plăcii. Se închide aparatul pentru gofre, fără a se bloca inchizătoarea.

Se coc gofrele pentru aproximativ 5 minute. Au un gust deosebit, se servesc cu miere, caramel sărat, zahăr pudră, fișcă, fructe, etc.