mamaplus

Budincă de ciocolată de la Jamie Oliver – rețeta pas cu pas

-
//
11.05.2021

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver este îndrăgit de milioane de gospodine din întreaga lume, iar rețetele lui sănătoase și mai ales savuroase, se bucură de o mare popularitate. Ca să vă îndulcim un pic, am ales o rețetă delicioasă de budincă, care se topește în gură. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și dorința de a-i surprinde pe cei dragi cu un desert minunat!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 0m
Ingredientele
300 g ciocolată neagră, cu minimum 70% cacao
200 g unt nesărat
300 g zahăr brun
5 ouă mari, ecologice
Pentru sirop & topping: 8 clementine
2 linguri de zahăr brun
12 lingurițe de smântână
Preparare

Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius. Ciocolata se rupe în bucăți și se pune într-un vas termorezistent, deasupra unei oale cu apă caldă. Se adaugă untul și un praf de sare de mare și se amestecă ocazional, până când ciocolata se topește. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească timp de 15 minute.

Într-un castron separat se baț împreună ouăle și zahărul, până se obține o spumă groasă. Amestecând continuu, se încorporează ciocolata. Amestecul obține se împarte în mod egal în 12 ceșcuțe de ceai, care se pun într-o tavă adâncă. Tava se pune în cuptor, apoi se toarnă cu atenție o cantitate suficientă de apă fierbinte, care să acopere ceșcuțele până la jumătate.

Se lasă la cuptor timp de 25 de minute, apoi se scot cu grijă din tavă și se lasă să se răcească timp de 15 minute înainte de servire.

Pentru a face siropul, se stoarce sucul din clementine și se pune într-o oală mică. Se adaugă zahărul și se pune la fiert, apoi se lasă la foc mic timp de 15 minute, până când începe să se îngroașe. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Pentru o plăcere maximă, se consumă la temperatura camerei: dacă sunt prea calde, vor fi prea lichide, iar dacă stau la rece vor deveni prea ferme. Se servesc împreună cu o lingură de smântână și puțin sirop de clementine.