mamaplus

Brioșe delicioase cu lapte și vanilie de la Lidia Moraru

0
//
25.11.2020

În zilele reci de toamnă pofta de dulce s-ar putea să-ți dea târcoale mai des, iar pentru că și noi suntem pofticioși veritabili, am descoperit o rețetă simplă și rapidă de brioșe pe blogul gospodinei Lidia Moraru. Sunt atât de bune, încât se topesc în gură!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
30m
Ingredientele
Pentru blat:
150 gr zahăr
120 ml lapte
1 linguriță praf de copt
80 gr unt
150 gr făină
1 ou
1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
150 gr unt
3 gălbenușuri
2 linguri de zahăr
2 linguri de lapte
Preparare

Pregătește din timp tava pentru brioșe, folosind formele din hârtie sau silicon. Pune într-un vas adânc oul și cantitatea necesară de zahăr și mixează-le cu un tel sau cu mixerul.

Pregătește din timp tava pentru brioșe, folosind formele din hârtie sau silicon. Pune într-un vas adânc oul și cantitatea necesară de zahăr și mixează-le cu un tel sau cu mixerul.

Toarnă în forme până la jumătate compoziția obținută. Le dăm în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 20-30 min. Le lăsăm să se răcească.

Între timp, prepară crema pentru brioșe. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul și laptele timp de 3-5 min. Această compoziție trebuie pusă pe baie de aburi aproximativ 15-20 min. Amestecă încontinuu până când obții o cremă mai solidă. Lăsă să se răcească.

Bate untul de temperatura camerei (untul nu trebuie să fie prea moale) și când este gata, adaugă câte puțin cu o lingură compoziția din gălbenușuri. Crema pentru brioșe este gata. Acoperă brioșele răcorite cu cremă, folosind un dui.

Poftă bună!