mamaplus

Brioșe cu ciocolată albă si căpșune. Rețeta Sabinei Rusnac

-
//
02.06.2022

Vrei să savurezi un desert delicios de sezon? Bloggerița Sabina Rusnac îți propune să prepari niște brioșe gustoase cu aromă de căpșune. Vei avea nevoie de câteva ingrediente foarte accesibile și instrucțiunile de mai jos. Să trecem la treabă!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 0m
Ingredientele
4 ouă
100-120 gr zahăr (după gust)
100 gr unt (82,3%) topit sau ulei de cocos rafinat pentru gătit
200 gr ciocolată albă
200 gr făină
1 plic praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
o mână de căpșune
Preparare

Topește untul. Topește ciocolata la baie de aburi și lasă deoparte.

Într-un bol încăpător, mixează ouăle cu zahărul. Apoi adaugă untul topit, iar treptat făina, bicarbonatul si praful de copt. Mixează doar cât să se încorporeze NU mai mult, căci poate deveni elastic.

Adaugă și ciocolata topită amestecând ușor. Umple formele de brioșe pe jumătate și decorează cu căpșune. Coace la cuptor la 180° până se rumenește ușor și trece testul scobitorii, cca 20-30 min.

Când e gata, scoate tava din cuptor și lasă-l să se răcorească 5 minute înainte de a le scoate din tavă. La dorință poti presăra pudră de zahăr peste brioșele răcorite.