mamaplus

Bărcuțe din dovlecei umpluți cu ton și parmezan. Rețeta bloggeriței Laura Adamache

-
//
22.02.2022

Te gândești ce ai putea să gătești la cină – bun, sănătos și sațios? Am ales pentru tine o rețetă simplă și rapidă, din ingrediente accesibile, care va fi pe placul întregii familii. Poți să înlocuiești tonul cu orice conservă de pește, pentru că va ieși gustos în orice combinație. Ingredientele de mai jos sunt preconizate pentru două porții.

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
25m
Ingredientele
3 dovlecei zucchini medii
1 conservă ton în ulei de floarea soarelui
2 linguri suc de lămâie
1 lingură ulei de măsline pentru uns dovlceii
1 lingură ulei de floarea soarelui din conserva de ton
25 g parmezan ras
½ ceapă mică roșie sau albă
sare și piper
150 g mozzarella/cașcaval clasic
Preparare

Spălam dovleceii, îi ștergem bine, le tăiem capetele și apoi îi tăiem pe lungime în două jumătăți.

Cu ajutorul unei lingurițe, eliminăm miezul cu sâmburi ai dovleceilor. Vom obține jumătăți de dovlecel în formă de bărcuțe.

Ungem jumătățile de dovlecel cu uleiul de măsline, le așezam în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le coacem 3-4 minute, în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Îi scoatem din cuptor și îi lăsăam să se răcească până preparăm umplutura.

Scurgem tonul file, dar oprim o lingură de ulei. Punem tonul bine scurs în robot, adăugăm uleiul, sucul de lămâie, parmezanul ras, ceapa tocată mărunt, sare și piper după gust și mixăm până când obținem o compoziție omogenă.

Umplem jumătățile călduțe de dovlecel cu compoziția de ton și le pudrăm din belșug cu mozzarella ruptă în bucăți mici sau cu cașcavalul ras.

Coacem dovleceii cu ton în cuptorul preîncălzit, încă 6-7 minute, sau până când mozzarella sau cașcavalul s-au topit complet.