mamaplus

Ardei umpluți cu bulgur și ciuperci. Rețetă de post aromată și delicioasă

-
//
23.06.2022

Suntem în postul sfinților Petru și Pavel, iar una dintre cele mai iubite mâncăruri de post sunt ardeii umpluți. Îți propunem să încerci o variantă deosebită, în care orezul este înlocuit cu bulgur. Pentru această rețetă este nevoie să folosești bulgur cu bobul mare. Dacă dorești să îmbogățești rețeta, adaugă și mie de nucă, pentru gust și textură.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 0m
Ingredientele
6 ardei grași
200 g bulgur cu bobul mare
1 ceapă
200 g ciuperci champignon
1 lingură pastă de tomate
50 g miez de nucă
1/2 legătură pătrunjel
3 linguri ulei de floarea soarelui
100 ml suc de roșii
sare și piper
Preparare

Cureți ceapa, o tai mărunt şi o sotezi în ulei, 2-3 minute. Adaugi bulgurul spălat, pasta de tomate, torni o cană de apă și fierbi până ce zeama a fost absorbită. Pui ciupercile spălate și feliate, mai torni o cană de apă și condimentezi cu sare şi piper, după gust. Când zeama a scăzut, iar bulgurul e fiert pe trei sferturi, presari miezul de nucă tocat, pătrunjelul tăiat mărunt, amesteci și stingi focul. Lași compoziția la răcorit.

Între timp, speli ardeii, tai un căpăcel și îndepărtezi cotoarele, semințele și nervurile, apoi îi lași la scurs. Îi umpli cu amestecul de bulgur și legume. Pui căpăcelul și îi așezi vertical, într-o tavă cu pereții înalți.

Torni o cană de apă, sucul de roșii, condimentezi cu sare și dai tava la cuptor, la 180 °C, aproximativ 30-35 de minute, până ce furculița pătrunde ușor în ardei. Servești ardeii calzi sau reci. Sunt perfecți pentru persoanele care țin post, dar sunt delicioși serviți cu iaurt sau cu smântână.

Poftă bună!