CE: Fiind prinși în iureșul rutinei zilnice și a viziunii generale despre ce nevoi are copilul, de cele mai multe ori scăpăm din vedere nevoia copilului de conectare și comunicare cu părintele. Aceste nevoi emoționale sunt trecute cu vederea și relaționare părinte - copil este deficitară.
Avem inoculată o idee falsă a părintelui care vorbeşte şi spune, iar copilul ascultă. Ascultarea este sfîntă, iar un copil ascultător este un scop absolut al parentajului și o evaluare strictă a calității noastre de părinți.
Da, ascultarea este garanția unei comunicări calitative, dar este o bandă cu două sensuri. Iar atenția noastră trebuie să fie în primul rând la modul în care NOI ascultăm și comunicăm.
Putem foarte ușor să inlocuim termenul de A ASCULTA cu cel de A AUZI. Parcă sunt sinonime, parcă sunt complementare, dar schimbă foarte mult sensul discuției. Cu cît mai multe poţi AUZI, cu atît mai bine vei relaţiona cu cei din jur. Pentru comunicare e nevoie de cel puţin doi oameni, care nu pot auzi și vorbi concomitent.
Ce se va învăța la atelier:
- ce înseamnă comunicarea empatică
- de ce transmitem mesaje incongruente și cum putem deveni veritabili în comunicare
- ascultarea și validarea emoțională a copilului
- cum comunicăm cu copilul în funcție de vârsta acestuia
- ce se ascunde în spatele NU-ului copilului
- cum să ne exprimăm la nivel personal.
- exerciții practice și de cunoaștere
CÂND: 14 MAI, ora 17:30
UNDE: sediul ILTC, str. Pentru Rareș nr. 43
CUM:
- având în vedere că locurile sunt limitate, completați formularul de înscriere pe care îl găsiți accesând butonul REZERVĂ de pe situl: www.parinticonstienti.com
- pagina de facebook a organizatorului: https://www.facebook.com/ClubulParintilorConstienti
- pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/923674264352010/
Contribuție benevolă: 150 lei