Vă propunem o rețetă de pâine foarte gustoasă, fără drojdii. Timpul de preparare: 60 de minute
Modul de preparare:
1. Dacă aveți în gospodărie o formă de silicon pentru copt – este perfect. Dacă nu, folosiți una simplă. Doar că va trebui să așterneți hârtie de pergament și să o ungeți cu ulei vegetal. Amestecați într-un bol toate ingredientele uscate . Într-un bol separat amestecați zahărul (sau oricare alt îndulcitor), uleiul și apa. Bateți bine și turnați peste componentele uscate. Amestecați foarte bine. Imediat turnați aluatul în formă . Lăsați aluatul pentru două ore, iar dacă aveți posibilitate și pentru mai mult timp. Acesta trebuie să devină foarte dens, adică în formă crudă, pâinea trebuie să capete formă.
2. Încingeți cuptorul până la 175-180 grade. Puneți forma cu aluat pe glila din mijloc. Se coace timp de 20 de minute. Acum veți avea nevoie de tava pentru copt. Scoateți forma , răsturnați-o atent cu fundul în sus pe tavă și scoateți pâinea. Iată de ce la început am vorbit despre forma din silicon, din care este mai simplu să scoateți pâinea. Ulterior, tava cu pâine se pune la cuptor unde se coace încă 30-40 de minute. Puteți verifica dacă pâinea este coaptă, dacă veți bate peste ea și veți auzi un sunet gol. Neapărat lăsați pâinea să se răcească înainte de consum.
Pâinea poate fie păstrată într-un container până la cinci zile.