După o zi de muncă grea sau după o săptămână încărcată eşti tentat să mănânci ceva dulce, gras sau sărat? Medicii nutriţionişti recomandă să eviţi abundenţa acestor produse, dacă ai simptome de stres. Este ştiut că multe persoane au tendinţa să-şi calmeze stresul cu dulciuri, alimente grase sau sărate. Însă, conform celor mai recente cercetări, consumul excesiv al alimentelor nefolositoare într-o perioadă stresantă, duce la încetinirea metabolismului şi apare riscul de a creşte în greutate. Iată de ce unele produse trebuie să fie interzise în perioada stresului.
Prăjituri şi gogoşi
Produsele de patiserie dulci, cu crema şi glazură, provoacă un salt al nivelului de glucoză din sânge şi produc hormonul stresului – cortizol. Ceea ce, pe final, duce la un stres şi mai mare.
Biscuiţii, cracker cu sare, nucile
Mâncând biscuiţi şi nucuşoare, nu te poţi opri. În rezultat, vei avea doar depozitări mai mari de săruri şi umflături.
ChipsuriChipsurile sunt considerate de medicii nutriţionişti cel mai nociv produs, deoarece acestea nu au nimic sănătos şi includ doar sare, grăsimi şi carbohidraţi rapizi. Acest „cocktail al sănătăţii” mai este suplinit de conservaţi, arome şi coloranţi.
Înghețata
Mâncând îngheţată, ca şi în cazul consumului produselor de patiserie doar creşti nivelul hormonului stresului, iar după, te acuzi pentru caloriile consumate.
Caffè mocha
Cofeina, cu o mulțime de zahăr, numai excită sistemul nervos şi nu provoacă prea multă plăcere.