În zilele reci de toamnă pofta de dulce s-ar putea să-ți dea târcoale mai des, iar pentru că și noi suntem pofticioși veritabili, am descoperit o rețetă simplă și rapidă de brioșe pe blogul gospodinei Lidia Moraru. Sunt atât de bune, încât se topesc în gură!
Pregătește din timp tava pentru brioșe, folosind formele din hârtie sau silicon. Pune într-un vas adânc oul și cantitatea necesară de zahăr și mixează-le cu un tel sau cu mixerul.
Pregătește din timp tava pentru brioșe, folosind formele din hârtie sau silicon. Pune într-un vas adânc oul și cantitatea necesară de zahăr și mixează-le cu un tel sau cu mixerul.
Toarnă în forme până la jumătate compoziția obținută. Le dăm în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 20-30 min. Le lăsăm să se răcească.
Între timp, prepară crema pentru brioșe. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul și laptele timp de 3-5 min. Această compoziție trebuie pusă pe baie de aburi aproximativ 15-20 min. Amestecă încontinuu până când obții o cremă mai solidă. Lăsă să se răcească.
Bate untul de temperatura camerei (untul nu trebuie să fie prea moale) și când este gata, adaugă câte puțin cu o lingură compoziția din gălbenușuri. Crema pentru brioșe este gata. Acoperă brioșele răcorite cu cremă, folosind un dui.
Poftă bună!