mamaplus

Vei avea un copil? Ce să faci pentru a nu fi luată pe nepregătite de momentul naşterii

-
//
25.11.2019

Vestea că urmează să aduci pe lume un copil este una dintre cele mai îmbucurătoare pe care le poți primi vreodată, dar, odată cu ea, apar şi numeroase întrebări care par fără răspuns. Perioada prin care treci până la momentul naşterii este una în care te pregăteşti din toate punctele de vedere pentru această mare schimbare din viața ta. Deşi sarcina presupune o foarte mare încărcătură emoțională şi trebuie să încerci să îți menții echilibrul din acest punct de vedere, nu trebuie să ignori nici pregătirile concrete pe care este nevoie să le faci din timp ca viitoare mamă.

Bagajul pentru maternitate

Chiar dacă te afli acum la începutul sarcinii şi ți se pare că momentul când îți vei ține bebeluşul în brațe pentru prima dată este departe, vei vedea că timpul va trece foarte repede. Este important ca, atunci când micuțul dă semne că vrea să vină pe lume, să ai deja pregătit un bagaj pentru maternitate complet, în care să ai absolut tot ceea ce îți va fi necesar ție şi bebeluşului tău cât timp vei fi internată.

Ca să îți fie mai uşor, îți poți face, mai întâi, o listă cu tot ce crezi că îți va fi util în spital, pornind de la acte şi obiecte de igienă personală pentru tine şi pentru bebeluş, până la lucruri care țin de propriul tău confort, precum o carte. Nu te grăbi să faci bagajul prea devreme, dar asigură-te că acesta este pregătit cu două-trei săptămâni înainte de a naşte şi că se află într-un loc la îndemână, ca să nu îl poți uita când vei pleca spre maternitate.

Mobilierul din casă

Apariția unui bebeluş presupune schimbări majore din multe puncte de vedere, inclusiv în ceea ce priveşte modul în care îți este amenajată locuința. Copilul va avea nevoie de camera lui sau cel puțin de o anumită zonă special creată pentru el. Acest lucru înseamnă că trebuie să porneşti în căutarea unui pătuț care să fie sigur pentru cel mic şi care să îi ofere confortul de care are nevoie. Alege o saltea din componente naturale şi care să fie rezistentă în timp, cum este cea din fibră de cocos. Vei avea nevoie de un pătuț indiferent dacă bebeluşul va avea camera lui sau dacă o va împărți cu tine.

Chiar dacă rolul pătuțului este foarte important, de folos îți vor fi şi o masă pentru schimbatul scutecelor, un dulap pentru hăinuțe şi o veioză cu protecție, care să nu vă incomodeze pe niciunul dintre voi când bebeluşul se va trezi noaptea, iar tu vei avea nevoie de lumină pentru a-l hrăni.

Obiectele necesare bebeluşului

Cei mici au nevoie de multe lucruri, mai ales că pielea lor este foarte sensibilă şi îngrijirea ei este una specială. Asigură-ți o rezervă de scutece, şervețele umede, produse de îngrijire pentru funduleț şi pentru îngrijirea pielii, deoarece vei fi uimită de cât de repede se vor consuma.

De asemenea, acum vei avea nevoie şi de o cădiță pentru bebeluşi, pentru că nu îl vei putea spăla pe cel mic în cadă, şi de prosoape de bumbac cu glugă, cu care să îl ştergi după băiță. Pune pe lista de cumpărături şi un termometru pentru funduleț şi câteva body-uri din bumbac - nu lua foarte multe, pentru că în scurt timp vei avea nevoie de altele mai mari.

Probabil momentul preferat din zi atât de tine, cât şi de bebeluşul tău va fi cel în care veți ieşi împreună la plimbare, aşa că vei avea nevoie şi de un cărucior. Poți alege o variantă doi în unu, pentru a-l putea folosi şi ca landou.

Cu siguranță, după venirea bebeluşului pe lume îți vei da seama că mai ai nevoie de multe lucruri, mai ales că acestea sunt diferite de la un copil la altul, în funcție de nevoile fiecăruia. Este important, totuşi, să nu fii luată pe nepregătite de momentul naşterii, ca să te poți bucura aşa cum trebuie de acest eveniment extrem de important din viața ta.