Împrăștie jucăriile pe jos, apoi încearcă să le ronțăie – dacă îți pare cunoscută această situație, cu siguranță ai nevoie de câteva sfaturi utile în gospodărie ca să te descurci mai rapid cu dezinfectarea jucăriilor celui mic.

Folosește oțet – e inofensiv pentru copii

Nu este recomandat să speli jucăriile din plastic cu detergent, mai ales cele pentru bebeluși sau pentru copii mici. Substanțele toxice pătrund prin fantele jucăriilor, rămân în zgârieturile sau crăpăturile din plastic, iar copiii le înghit când le bagă în gură.

Cel mai sigur este să folosești oțetul, și apoi să clătești foarte bine jucăriile în mai multe rânduri de apă fierbinte. Este suficient să lași jucăriile o jumătate de oră în apă caldă cu oțet, și apoi să le freci cu un burete moale pentru a scăpa de majoritatea microbilor.

Spală în mașină jucăriile

Încearcă să cumperi jucării din pluș sau jucării din plastic special concepute pentru a fi spălate la mașină. Metoda aceasta este cu atât mai utilă pentru jucăriile de mici dimensiuni, precum mașinuțele sau piesele lego, care îți consumă timp să le speli pe fiecare în parte.

Adună jucăriile mici într-o față de pernă cu fermoar, închide bine fermoarul, să nu iasă niciuna și pune-le în mașină împreună cu alte haine. Folosește un detergent special pentru bebeluși sau un detergent ecologic și pornește programul cu care ești obișnuită să speli. După ce sunt curățate bine cu apă fierbinte și detergent, jucăriile vor fi mult mai sigure pentru copiii tăi.

Evită șervețelele umede și folosește alcoolul sanitar

În parc sau la un loc de joacă, șervețelele umede pe bază de alcool pot fi salvatoare, dacă vrei să dezinfectezi o jucărie. Dar acasă este bine să le eviți și să folosești alcoolul sanitar simplu, după care să speli jucăriile cu un jet de apă fierbinte!

Aceasta este și cea mai bună metodă pentru jucăriile din lemn, care nu pot fi spălate, în schimb, pot fi curățate cu puțin alcool sanitar diluat cu apă.

Sursa