Migranții moldoveni originari din Telenești, nu și-au uitat rădăcinile și contribuie la dezvoltarea localității. Aceştia au susţinut deschiderea în oraşul natal a unui complex sportiv de cartier.
Pentru realizarea proiectului, conaţionalii de prin părţile locului aflaţi peste hotare, au pus mână de la mână şi au adunat o sumă importantă de bani.
Pe un teren uitat de mulţi ani în paragină, a fost amenajat un teren de fotbal, unul de volei și unul de baschet, unde pot juca oricine doreşte. Cei mai bucuroşi au fost copiii.
Micuţii spun că se vor antrena ca să ajungă sportivi de performanță.
"Putem practica mai bine și să exersăm, să jucăm un fotbal mai bun."
"Este mai comod. O să putem veni în orice timp să jucăm, să ne antrenăm, să devenim mai bune."
"Eu umblu la fotbal și sper să fiu mai bun, din ce în ce mai bun."
"Terenul e drept, nu are ridicături. E confortabil. Dacă cazi nu te rănești tare."
Reprezentanții migranților moldoveni din Telenești se mândresc cu acest proiect.
"Cel mai frumos proiect, anul acesta, a fost ideea de a crea acest complex, într-un fel unic din Moldova. Mai multe feluri de joc, se poate de organizat și agrement pentru copii", a spus președintele Asociației Băștinașilor din Telenești, Mihai Roșcovan.
Autoritățile locale spun că planifică să împânzească orașul cu mai multe complexe sportive de acest gen.
"Noi ne-am propus ca să extindem, în toate colțurile orașului ne-am propus ca să fie construit câte un mini-stadion de cartier. La Telenești se nasc mulți copii și acest fapt ne bucură", a spus primarul orașului Telenești, Vadim Lellic.
"Este un proiect inedit pentru Republica Moldova, fiindcă vine să implice băștinașii în dezvoltarea localităților din care au plecat", a spus șeful Programelor PNUD, Valeria Ieșeanu.
Pentru realizarea complexului sportiv a fost necesar peste un milion de lei. Banii au fost alocați de autoritățile locale, Asociația Băștinașilor din Telenești și de PNUD Moldova. În orașul Telenești locuiesc peste 7000 de oameni.
Sursa: publika.md