Otravă de șoareci printre jucării la o grădiniţă din Capitală

Otravă de șoareci printre jucării la o grădiniţă din Capitală

-
//
15.03.2017

Printre materialele didactice şi jucăriile copiilor din grădiniţa numărul 16 din Capitală poţi găsi şi otravă pentru şoareci.

Otravă de șoareci printre jucării la o grădiniţă din Capitală

 Cel puţin asta susţin părinţii ale căror copii frecventează instituţia dată şi care au expediat pe adresa noastră cîteva fotografii drept confirmare.

Centrul de Sănătate Publică din Capitală s-a autosesizat în acest caz, dar nu a stabilit deocamdată dacă administraţia grădiniţei va fi sancţionată. 

Fotografiile cu otrava de şoareci pusă printre jucării şi rechizite au fost surprinse de către mai mulţi părinţi într-o dimineaţa de luni cînd şi-au adus copiii la grădiniţă.

"Mi-a sunat un părinte şi a spus: - Uite ce am găsit noi. Eu eram foarte revoltată şi eram gata pusă pe roate să mă duc la procuratură cu pozele. Educatorii au început a plînge că nu vor să fie în puşcărie şi nu mai ştiu ce", a declarat un părinte. 

Femeia spune că de mai multe ori a atenţionat managerii instituţiei despre mirosul înţepător al rozătoarelor şi a mucegaiului prezent în grupa copiilor.

"Miros foarte înţepător. Eu nu am văzut personal cum ei se plimbă guzganii şi şoarecii, dar am simţit miros. Eu sînt alergică şi cînd intram acolo mereu simţeam miros, simţeam miros şi de mucegai. Şi tot întrebam de ce în vestiar miroase a mucegai?", a spus un părinte. 

Directorul instituţiei a recunoscut încălcarea comisă.

Otravă de șoareci printre jucării la o grădiniţă din Capitală

"Da este o greşeală că atunci trebuia mai întîi să se scoată toate materialele, pentru că de fapt după ce au fost în contact materialele celea, toate materialele didactice au fost nu doar scoase, dar chiar aruncate, lichidate", a declarat directorul de la Creşa - Grădiniţa Nr. 16, Ana Bucşa. 

Imaginile au ajuns şi în vizorul Centrului de Sănătate Publică din Capitală care au verificat instituţia preşcolară.

Pentru această încălcare specialiştii urmează să întocmească un proces verbal.

"Cînd se face deradizarea, cînd se face curăţenia se iau toate obiectele şi se lasă camera curată, locul curat unde se face dezinfecţia, deratizarea. Noi o să analizăm, specialiştii vor întocmi un proces verbal şi vom examina", a declarat medicul-şef al Centrului de Sănătate Publică Chişinău, Luminiţa Suveică. 

În acelaşi timp inspectorii au depistat şi alte încălcări, precum praful, păianjeni şi încăperi neaerisite.

Un alt moment a fost legat de cănile din sticlă din care beau ceai micuţii, dar şi lipsa fructelor şi a legumelor din meniul zilnic de cîteva zile.

La scurt timp, după plecarea echipei de filmare, şeful direcţiei învăţămînt Buiucani a contactat reporterul nostru anunţîndu-l că fructele au ajuns la grădiniţă, iar copiii vor mînca banane la chindii.

Grădiniţa-creşă numărul 16 este frecventată de 171 de copii.

Sursa: publika.md