Femeile din Republica Moldova care își doresc o carieră în IT sunt invitate să participe în cadrul unui program de instruire inedit, care le va permite să obțină cunoștințele și abilitățile necesare poziției de Front End Developer. Inițiativa le va oferi participantelor o experiență de învățare și oportunități capabile să redefinească perspectivele profesionale și să le deschidă accesul în cea mai dinamică industrie. Programul prevede înrolarea a 500 de fete și femei din toată țara și este gratuit. Pentru a participa, persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de înregistrare aici până la data de 26 septembrie.
Front end Development presupune activitatea de programare a interfeței site-ului sau aplicației web cu care interacționează utilizatorii. În cadrul cursului, participantele vor însuși noțiunile de bază care sunt necesare creării unui site web sau a unei aplicații cu o structură semantică puternică. În același timp, vor învăța să construiască produse ce vor oferi utilizatorilor experiențe web interactive, comode și plăcute.
Programul de instruire include sesiuni online (6 luni) și offline (2 luni) desfășurate în perioada octombrie 2018 – mai 2019. Pe parcursul a 6 luni, participantele vor studia online, câte minim 15 minute pe zi, pentru a acumula 8 000 de puncte la cele patru cursuri din specialitate: HTML, CSS, Javascript, VueJS+ES 6. Următoarele 2 luni vor fi dedicate atelierelor practice, în cadrul cărora participantele vor studia, fiind îndrumați de mentori. În total, vor parcurge 40 de ore de instruire practică, realizate la centrul de training.
Programul de instruire este realizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei și UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor), în cadrul Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”. Cursurile vor fi livrate pe platforma Codifun.
Mai multe detalii vor fi oferite la evenimentul de lansare a Programului, pe 30 septembrie 2018, ora 15:00, la Tekwill (municipiul Chișinău, str. Studenților, 9/11).
Proiectul „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor” a fost lansat în iunie 2018, cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei și al UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor). Obiectivul principal al proiectului este promovarea egalității de gen prin intermediul tehnologiilor informației și comunicațiilor și sensibilizare asupra faptului că tehnologiile sunt instrumente ce permit crearea unei societăți în care femeile și bărbații pot contribui și participa în mod substanțial și în egală măsură. Acțiunile realizate în cadrul proiectului vin să ofere fetelor și femeilor din Moldova susținerea pentru a-și valorifica plenar potențialul și vocația și a se afirma în calitate de profesioniste, lidere sau antreprenoare.