mamaplus

”Wow, are 5 ani și încă dormi cu el?” – o mamă le răspunde celor care au rămas uimiți de acest obicei

-
//
02.12.2021

Cântăreața din România, Adda, savurează din plin maternitatea cu toate bucuriile și provocările ei. Acum cinci ani, Adda a devenit mama unui băiețel minunat, alături de care trăiește cea mai interesantă experiență din viața ei. Ea spune că îi place să facă ceea ce simte și nu ceea ce ar vrea să vadă lumea.

Recent, artista a publicat o imagine în care apare alături de fiul său și mărturisește că îi place să practice cosleepingul până în prezent, chiar dacă este conștientă de faptul că acest obicei se întâlnește mai rar sau chiar deloc în alte familii.

„Woow, are 5 ani și încă dormi cu el?! Da! Pentru că își dorește asta. Și eu îmi doresc. Pentru că vrea să se simtă în siguranță și eu vreau să-l știu liniștit. Pentru că e puiul meu și încă mă trezesc să îl învelesc. Îl verific dacă respiră bine, dacă are nasul înfundat sau dacă doarme într-o poziție ciudată. Da! Mă trezesc anchilozată. Îmi servește coate, picioare, dar nu aș schimbă asta cu nici un somn de “5“. Acum câteva minute l-am învelit și l-am sărutat pe cap. S-a trezit și s-a întors spre mine. M-a luat în brațe, mi-a zâmbit și mi-a spus “te iubesc, mami!”, apoi a oftat și a adormit la loc. Ora 02:35”, se arată în mesajul publicat de Adda pe Instagram.

mamaplus

Mamele care o urmăresc pe Instagram au rezonat cu mesajul ei și au mărturisit, la rândul lor, că preferă să doarmă în același pat cu copiii lor pentru că astfel se simt mai liniștite, iar copiii cresc tare repede.

„Aplaud acest comportament tot mai rar întâlnit. Am doi pui și procedez precum tine. Nu judec pe nimeni însă mereu m-am întrebat: dacă mami /tati are nevoie de partener acest suflețel nu are nevoie de dragoste și alinare? Oare unde îi grăbim? Unde îi “alungăm”? Sunt un copil crescut cu toată dragostea datorită mamei mele pot transmite același lucru.”, a scris o femeie în comentarii.

”Timpul zboară, cresc și în mod natural nu vor mai dori să doarmă cu noi. La fel am procedat și eu cu puiul meu, care în curând împlinește 13 ani. Și asta nu l-a transformat într-un copil mai puțin încrezător ori independent, ba din contră. Acum tânjesc după acele momente, dar e mare. Și-l iubesc. Atât de puțin ne bucurăm de ei!”, a menționat o altă mamă.

Tu până la ce vârstă a copilului ai practicat cosleepingul?