mamaplus

Tany Vander, despre perioada portpartum: ”Maternitatea nu m-a schimbat deloc”

-
//
12.11.2020

La 8 luni de la nașterea fiului său Adam, nutriționista Tany Vander a reușit să-și revină în formă, și-a pus pe roate afacerea și chiar a reușit să călătorească. Chiar și așa, ea mărturisește că depresia postnatală nu a ocolit-o, chiar dacă nu a crezut niciodată în ea. Pentru a scăpa de emoțiile negative care îi dădeau târcoale în acea perioadă grea, inclusiv și din cauza carantinei, Tany a găsit o soluție care în cazul ei a funcționat – a apelat la o bonă.

”În cazul meu primele două luni au fost foarte grele, aveam senzația că o iau în direcția cealaltă... Eu știu ce înseamnă să stai cu copilul și să nu te ajute nimeni. Nopți nedormite, colici... Credeam că trec în direcția depresiei. Dar, la timp am început să lucrez și mi-a trecut de tot.”, mărturisește tânăra mămică în cadrul unei emisiuni televizate.

Deși spune că nu are parte deocamdată un somn deplin și odihnitor, iar oboseala îi cam dă bătăi de cap, susținerea soțului și a bonei, precum și revenirea la job au ajutat-o pe Tany să treacă peste impasul emoțional. Totuși, ea spune că maternitatea nu i-a schimbat cumva viața, chiar dacă foarte multe mămici susțin contrariul.

”Nu m-a schimbat deloc. Se schimbă doar prioritățile și faptul cum te uiți tu la lucruri și cât de important devine pentru tine un copil și cât de nesemnificative par celelalte lucruri, dar la general nu cred că se schimbă ceva. De fapt, probabil știu de ce pentru multe femei se schimbă totul... Eu am noroc că am posibilitatea să-mi iau o bonă și asta îți facilitează viața foarte mult... Femeile care își cresc singure copiii trebuie să aibă câte un monument. Este foarte greu, eu nu știu cum ele se descurcă și de asta probabil se schimbă viața lor mult mai profund. Mai ales când e primul copil, nu poți să te dezlipești de el. Nu știu cum reușesc femeile să facă mâncare și curățenie? E un lucru wow.”, a mai adăugat Tany.

mamaplus