mamaplus

Sfaturi importante care te vor ajuta să eviți indigestia și arsurile stomacale în sarcină

0
//
04.05.2020

Indigestia în sarcină, de asemenea cunoscută ca și dispepsie, e parțial cauzată de schimbări hormonale, sau mai târziu, de mărimea fătului care presează stomacul. Simptomele indigestiei pot include sentimentul că ești plină, că te simți rău sau ți-e greață. De obicei, aceste semne apar după o masă.

Arsurile de stomac sunt mai mult decât o simplă indigestie. E o durere puternică, ca o tăiere în piept, care este provocată de sucul gastric ce trece din stomac înspre esofag (tubul care face legătură între gură și stomac). Asta se poate întâmpla atunci când vâlva dintre stomac și esofag se relaxează în timpul sarcinii.

Poți ameliora disconfortul indigestiei și arsurii stomacale făcând schimbări în dietă și stilul de viață și sunt chiar și produse farmauceutice menite să combată acest simptom.

Următoarele sfaturi te pot ajuta să previi indigestia:

  • Încearcă să mănânci mai puțin și să ai mese mai dese;
  • Stai dreaptă atunci când mănânci, deoarece, în acest fel, nu mai există presiune pe stomac;
  • Evită mâncărurile care îți pot face probleme, cum ar fi cele picante.

Asigură-te că încă ai o dietă sănătoasă, incluzând alimente precum pâine, orez, paste, cartofi, fructe și legume. Întreabă-ți doctorul despre mai multe sfaturi pentru prevenirea indigestiei, renunțând și la fumat.

Pentru a evita arsurile stomacale ai putea:

  • Dormi pe multe perne, întrucât arsurile stomacale apar des din cauza statului drept/întins;
  • Evită mâncarea și băuturile cu câteva ore înainte să adormi;
  • Dacă problemele de arsuri stomacale persistă, adresează-te doctorului tău pentru un antiacid.

Pentru a micșora durerea cauzată de arsura stomacală, încearcă să bei un pahar de lapte. Poți avea un pahar de lapte lângă pat, în cazul în care te trezești cu o arsură stomacală în mijlocul nopții. Să nu iei niciun fel de antiacid sau remediu fără a discuta cu medicul/farmacistul tău.