mamaplus

Semne netradiționale care te anunță că ești însărcinată cu o fetiță

0
//
29.09.2020

Până ajunge să afle sexul bebelușului din burtică, orice mămică se întreabă – oare va fi băiețel sau fetiță? Când ești însărcinată, multe persoane îți vor oferi sfaturi sau povești despre cum se poate prezice sexul copilului nenăscut. Deși este interesant să ghicești sexul bebelușului prin metode neștiințifice, nu te poți baza pe asta.

Frecvența cardiacă fetală este mare

Se spune că, dacă ritmul cardiac al copilului este mare, și peste 140-160 de bătăi pe minut, indică faptul că ai o fetiță.

Studiile științifice afirmă că nu există nicio relație între frecvența cardiacă și sexul copilului. Bătăile inimii normale ale fătului variază între 120 și 160 bpm și, de obicei, pot scădea înainte de naștere. De asemenea, nu există nicio diferență între frecvențele cardiace ale bebelușilor băieți și fete în primul trimestru.

Burtica ridicată

Se mai spune că, dacă ai burtica ridicată, mai sus, indică faptul că ai o fetiță.

Modul în care o femeie își poartă copilul depinde de greutatea copilului, de uterul în creștere, de localizarea placentară și de lichidul amniotic. Nu are nicio legătură cu sexul, iar mitul nu are dovezi științifice.

Greață severă

Greața severă este un semn clar că porți o fetiță. Aceasta este asociată cu modificările hormonale și este unul dintre simptomele comune ale sarcinii. Majoritatea femeilor o experimentează până în primul trimestru, în timp ce unele o pot avea până la naștere. Dar nu există dovezi științifice care să sugereze că sexul fetal și greața sunt legate.

Schimbarea pielii și a părului

Unii oameni cred că pielea grasă și părul uleios sunt semne ale unei fetițe.

Deși există convingerea că fetele fură frumusețea mamei, nu există niciun studiu științific sau dovezi anecdotice care să o susțină. Modificările hormonale ar putea fi motivele modificărilor pielii și părului și acestea ar putea diferi de la femeie la femeie.

Burtica rotundă

Un alt mit este că, dacă ai burtica în față și pare țuguiată, este un semn că ai un băiat. Și dacă greutatea din burtică este acumulată la mijloc, făcând-o să pară rotundă, atunci vei avea o fată.

Acest lucru este similar cu ideea de a avea burtica mai sus sau mai jos. Totuși, acesta este și un mit și s-ar putea să nu ajute la determinarea sexului copilului. Modificările posturale apar pe măsură ce bebelușul crește în interior și burtica se revarsă spre exterior. Modul în care porți burtica este legat de tipul corpului, creșterea în greutate și alte condiții fizice.

Dormi pe o parte

Se crede că dacă ai tendința să dormi pe partea dreaptă, probabil vei naște o fetiță.

Totuși, acest lucru nu este adevărat și niciun studiu științific nu leagă sexul copilului de partea pe care doarme mama. Este normal ca femeile însărcinate să schimbe adesea pozițiile de somn, să găsească o poziție confortabilă pentru a se acomoda cu burtica în creștere. Unele folosesc perne sub burtă sau între genunchi pentru un confort suplimentar și dorm în poziția care le convine cel mai mult.

Culoarea urinei

Se spune că urina de culoare galben pal indică faptul că ai o fată.

Culoarea urinei nu are legătură cu sexul copilului, dar spune multe despre sănătatea mamei. Urina pală sau limpede s-ar putea datora hidratării, în timp ce urina întunecată este un semn al deshidratării. Alimentele, suplimentele și medicamentele pot schimba, de asemenea, culoarea urinei.

Pofta de dulce

Se mai spune că, atunci când îți dorești alimente dulci, cum ar fi bomboane de ciocolată și înghețate, ai o fetiță.

Nu există nicio legătură între pofte și sexul copilului. Poftele s-ar putea datora modificărilor hormonale, deficiențelor nutriționale, substanțelor active farmacologic (prezente în alimente specifice), factorilor culturali și psihosociali. Cu toate acestea, nu există suficiente cercetări pentru a susține aceste ipoteze.

Moduri distractive de a prezice că ai o fetiță

  • Rotirea unui inel. Leagă un inel folosind un fir și atârnă-l peste burtică. Dacă inelul se rotește într-o mișcare circulară deasupra burticii, atunci este un semn că ai o fetiță.
  • Deblocarea misterului. Partenerul sau un prieten poate încerca asta. Va pune o cheie în fața ta și trebuie să o ridici. Dacă apuci capătul rotund, vei avea o fată și dacă alegi capătul îngust, este un băiat.
  • Calendarul chinezesc. O diagramă de naștere din China determină sexul copilului monitorizând vârsta și luna concepției. Această metodă subliniază vârsta și anul concepției. 

Metodele de predicție a sexului sunt destinate doar distracției și nu înlocuiesc examenele medicale. Noi credem în egalitatea de gen; nu susținem și nu încurajăm determinarea sexului.