mamaplus

Sarcina şi superstiţiile ei: „Dacă ai arsuri stomacale, vei naşte un bebeluş cu mult păr”

0
//
26.06.2019

„Câte bordeie, atâtea obiceie” - zicala care se potrivește și perioadei în care ești gravidă. Vei fi amețită de sfaturi, păreri și superstiții despre sarcină. Iată câteva dintre cele mai amuzante și populare mituri!

mamaplus

1. Dacă ai arsuri stomacale in timpul sarcinii, vei naşte un bebeluş cu mult păr.  

2. Dacă ai burta uşor ţuguiată, vei naşte băiat, iar dacă ai burta rotundă, vei naşte fată.  

3. O femeie gravidă nu trebuie să se uite niciodată la un foc pentru a nu exista riscul apariţiei unor pete pe corpul viitorului bebeluş.  

4. Atunci când se întâlnesc două gravide, nu ar trebui să se atingă deoarece există riscul să se schimbe sexul viitorului bebeluş.  

5. Femeia care vrea să nască o fetiţă ar trebui să mănânce fructe şi legume rotunde, iar dacă vrea băieţel, atunci ar trebui să mănânce legume lungi, precum morcovi şi castraveţi.  

6. Se spune că dacă viitoarea mama ia/fură ceva (o prună, un bob de strugure, o floare etc.) fără a cere permisiunea, undeva pe pielea copilului va apărea vizibilă forma acelui obiect.  

7. Nu e bine să priveşti insistent o persoana urâtă, căci copilul tău va fi la fel.  

8. Se leagă inelul cu un fir și se ţine deasupra burţii. Dacă se roteşte este fată, dacă se balansează drept, este băiat.  

9. Cât timp eşti însărcinată, nu te juca cu pisici sau câini şi nu îi atinge, altfel copilul va avea mulţi duşmani şi va suferi de pilozitate în exces (păr în exces).  

10. Dacă mănânci ouă cu două gălbenuşuri sau două fructe lipite (prune, căpşuni etc.) înseamnă că vei naşte gemeni. 

Sursa