Atunci când o femeie rămâne gravidă, partenerul poate deveni hiperprotectiv, raportându-se la sarcină ca la o problemă  de sănătate şi nu ca la un lucru firesc. Din păcate, această atitudine se poate transfera şi asupra activității sexuale, existând bărbați care, în ciuda dorinței, fac sex cu partenera mult mai rar şi mult mai grijuliu decât în obişnuit.

Cu toate acestea, deşi uneori pot exista probleme de sănătate şi complicații care fac ca relatiile sexuale să fie un pic dificile, în mod normal sexul în timpul sarcinii nu trebuie tratat altfel decât în mod normal: atâta timp cât femeia nu se simte incofortabil, nu are ce să se întâmple rău.

Mai mult, este important să reținem că nu există sex corect sau sex greşit în sarcină. Există mai multe moduri de a face sex în condiții de siguranță, în funcție de ce fel de partidă de sex doresc ambii parteneri să aibă:

Clasica poziție a misionarului

Potrivită pentru: Primul, al doilea trimestru şi, dacă simți că este posibil, chiar şi al treilea.

De ce este potrivită: dacă te simți obosită, nu trebuie decât să te întinzi pe spate, pentru că în această poziție munca pică pe partener.

La ce trebuie să ai grijă: dacă nu te simți foarte bine în ultimul trimestru, poți pune o pernă sub spate, la nivelul burții. Chiar şi la începutul sarcinii te poți simți mai confortabil apelând la acest truc. Atenție: dacă simți că partenerul apasă prea tare pe burtă, schimbați poziția!

Foarfeca

Potrivită pentru primele două trimestre.

De ce este potrivită: stând față în față, totul devine mai intim şi mai romantic.

La ce să fiți atenți: Nu la prea mult lucruri, din moment ce penerarea se realizează superficial. Puteți pune o pernă sub voi, pentru mai mult confort.

On top – femeia deasupra

Potrivită pentru toate trei trimestre.

De ce este potrivită: Această poziție este ideală pentru majoritatea femeilor, deoarece nu trebuie să se chinuie să îşi desfacă prea mult picioarele. Mai mult, această poziție oferă beneficiul ca graviduța să aibă controlul adâncimii și a unghiului de penetrare.

Studiile arată că aceasta este poziția în care femeile se simt cel mai bine.

La ce să fiți atenți: Să faci genuflexiuni se poate dovedi destul de dificil, în cel de-al treilea trimestru, din cauza burticii grele.

Pe şa

Potrivită pentru primele două trimestre şi pentru al treilea, dacă te simți confortabil.

De ce este potrivită: Te poți lăsa pe spate pentru ca partenerul să facă toată treaba, îți timp ce tut e stimulezi atingându-ți sânii şi clitorisul.

La ce să fiți atenți: penetrarea se poate dovedi destul de adâncă, iar spatele te poate durea, mai ales în al treilea trimestru. Te poți ajuta de o pernă sub spate.

Lingurița

Ideală pentru cel de-al treilea trimestru, dar poate fi potrivită fără probleme şi pentru primele două

De ce este potrivită: În această poziție, partenerul îşi poate folosi cu libertate mâinile, atingându-te şi stimulându-ți clitorisul.

La ce să fiți atenți: Penerarea ar putea fi uşor superficială în această poziție, aşa că dacă îți place mai adânc, ar trebui să optezi pentru altă poziție.

Doggy style

Potrivită pentru toate trimestrele, în special pentru al treilea, pentru că burtica nu stă între voi.

De ce este potrivită: Ideal mai ales dacă ai dureri de spate şi de pelvis. Mai mult, partenerul poate stimula cu uşurință clitorisul.

La ce să fiți atenți: evită această poziție dacă suferi de sindromul de tunel carpian. Mai mult, în această poziție, penetrarea se face destul de adânc, aşa că trebuie să îi spui soțului dacă nu te simți prea confortabil. O pernă puse între voi, în partea de jos a burții partnerului, poate face penetrarea mai puțină adâncă.