Chiar dacă este considerat un subiect tabu, ascuns în sertarul de jos al noptierei femeii moderne, vibratoarele sunt foarte populare în ziua de azi. Clipele de plăcere pot fi trăite și în formula single, la necesitate, mai ales că masturbarea este benefică, hidratând intens vaginul. Femeile însărcinate au și ele nevoie de aceste momente de plăcere, chiar dacă s-ar părea că ar fi ultimul lucru la care s-ar gândi ele. Dacă sarcina decurge fără complicații, s-ar putea ca ginecologul să-ți dea undă verde la relații sexuale și masturbare. Ce ar trebui să știi însă despre stimularea sexuală care presupune folosirea unui vibrator, află mai multe în cele ce urmează.

Este absolut sigur

Acțiunea mecanică a vibratorului asupra vaginului și a colului uterin nu se diferențiază cu nimic de mișcările penisului. Activitatea sexuală, preludiul și orgasmele au un efect benefic asupra organismului viitoarei mămici.

Este comod și util

În timpul orgasmului, se eliberează mai mulți hormoni ”ai fericirii” care influențează direct tot ce se întâmplă în corpul femeii. Hormonul fericirii – oxitocina – numit și hormonul dragostei, este eliberat în organism din momentul în care începe stimularea. Totodată, oxitocina contribuie la dezvoltarea instinctului matern și atașamentul față de bebelușul din burtică.

Contracțiile uterului din timpul orgasmului pot preveni nașterea prematură

Este absolut normal să simți contracții ușoare în timpul masturbării. Dacă aceste contracții apar la câteva ore după masturbare, ar fi bine să consulți medicul ginecolog.

Femeile cu anomalii placentare trebuie să fie precaute

Dacă medicul ginecolog pune diagnosticul de placenta previa (o condiție care apare când placenta acoperă total sau parțial colul uterin și poate determina sângerare vaginală severă înainte sau în timpul nașterii), atunci sunt categoric interzise toate tipurile de stimulări. Aceste acțiuni pot duce la sângerări masive sau chiar pierderea sarcinii. Mai sigură ar fi stimularea clitorisului.

Riscul de naștere prematură – contraindicație în utilizarea vibratorului

Dacă este vorba despre o sarcină multiplă, ați născut prematur sau aveți anumite anomalii ale uterului sau ale colului uterin – NU folosiți vibratorul. Orgasmul provoacă acele contracții specifice și de aceea ar trebui să evitați acest tip de masturbare în timpul sarcinii.

Insuficiența cervicală este o contraindicație

Insuficiența cervico-istmică este termenul folosit pentru scurtarea colului uterin, dilatarea orificiului intern cervical sau a colului uterin în totalitate în sarcină, urmate de avort. Vibratorul ar putea introduce o infecție, ceea ce ar putea provoca nașterea prematură sau o infecție a fătului.

Este important ca vibratorul să fie curat

Toate riscurile enumerate mai sus nu se referă la toate gravidele, dar va fi necesar să curățați vibratorul înainte de fiecare utilizare. Infecțiile vaginale sunt periculoase în perioada sarcinii și cresc riscul de naștere prematură sau avort spontan.

Sângerările ușoare sunt normale

În timpul actului sexual sau al masturbării cu ajutorul unui vibrator, gravidele pot avea sângerări ușoare. Nu este însă un motiv de panică, pentru că pereții vaginului sunt puternic vascularizați, iar circulația sângelui este mai sporită în această perioadă delicată. Dacă sângerarea continuă sau este abundentă, mergi de urgență la medicul ginecolog.