Mai ales în primul trimestru de sarcină ar fi bine ca viitoarele mămici să fie atente la produsele cosmetice pe care le folosesc, întrucât această perioadă este una foarte delicată, în care multe femei au parte de grețuri și vărsături.

Potrivit specialiștilor, în sarcină pot fi folosite doar anumite parfumuri. Este vorba despre parfumurile naturale, cu ingrediente speciale, precum azaleea, lavanda și mai ales citricele.

O altă perioadă în care nu prea este indicat să fie folosite parfumurile este imediat după naștere, în primele luni. Atunci, ar fi bine să nu fie utilizat niciun parfum (nici chiar cele mai naturale), pentru ca bebelușul să-și recunoască mămica după mirosul pielii sale și să se creeze astfel o conexiune puternică dintre mamă și bebeluș.

Simțul mirosului este cel care durează cel mai mult în timp și responsabil pentru multe dintre amintirile noastre, așa că este important ca micuții să fie încurajați să țină minte mirosul mamelor.

”În primul rând, cel mai bine este să folosim cât mai puține substanțe care miros puternic. Dacă totuși vrei să te parfumezi, optează pentru produse 100% naturale, cum ar fi aromele de citrice, care sunt cele mai potrivite pentru femeile însărcinate”, spune biochimista Iulia-Victoria Neagoe din România, care urmează să își breveteze propriul parfum pentru femei însărcinate.