mamaplus

Opt secrete pe care ar trebui să le știi despre mișcările fătului în burtică

-
//
11.11.2021

Vitoarele mămici simt prima mișcare a bebelușului în primul trimestru de sarcină. Activitatea constantă din buritică poate confirma sănătatea bebelușului. Fiecare mișcare a unui copil în burtica mamei spune atât de multe despre comportamentul său. Chiar înainte de a putea vorbi, bebelușul îi spune mamei ce-i place și ce nu. Vezi în continuare câteva secrete despre aceste mișcări magice din burtica ta.

Copilul te poate asculta vorbind

Nu există gravidă care să nu vorbească cu copilul din burtică - în mod surprinzător, bebe va răspunde cu siguranță. Un sunet puternic îl determină pe copil să reacționeze la fel ca oricine altcineva, iar răspunsurile pot predomina sub formă de lovituri. Pregătește-te să fii uimită!

Mișcările pot divulga gustul bebelușului

Mai trebuie să menționăm că femeile însărcinate poftesc la orice? Dacă ești viitor tătic, probabil te-ai întrebat de ce? Înseamnă pur și simplu că bebelușului tău îi place un anumit tip de mâncare. Cel mic gustă tot ce consumă mama. Dacă sărbătorești cu o felie de pizza chiar acum și experimentezi o lovitură a bebelușului, probabil că și bebe se bucură de pizza!

Văzul. Bebelușul tău reacționează la lumina lanternei

Odată ce ai trecut de pragul de șase luni, poți direcționa lumina unei lanterne aprinse pe burtică și vei observa cum răspunde copilul.

Cât de mare este bebelușul

Pe măsură ce bebelușul începe să-și dezvolte abilitățile de mic fotbalist, devine mai ușor pentru medic să măsoare dimensiunea fătului. Deci, acum, ginecologul poate determina clar înălțimea fătului.

Bebelușul mai are doar trei luni în burtică

Debutul ultimului trimestru aduce câteva sesiuni de lovituri aprige din partea micuțului fotbalist. Înainte de acest moment, mama obișnuia să experimenteze lovituri fine, ca de fluturauș, dar acum, loviturile bebelușului sunt mai dese și ulterior mai puternice. Acum tati poate vedea și el loviturile neobișnuite și captivante ale puiul său.

Bebelușul doarme sau nu

În ultimul trimestru, mamele își dau seama dacă copilul lor trage un pui de somn sau este treaz. Când gravida nu observă nicio activitate, bebelușul este într-o stare de somn profund. Odată ce loviturile încep să apară, înseamnă că micuțul este treaz și începe distracția.

Moment de îngrijorare

În general, ginecologul sugerează femeilor însărcinate să țină o evidență a frecvenței loviturilor. Și dacă există o scădere drastică a frecvenței mișcărilor copilului în ultimul trimestru, atunci va recomanda urgent un consult!

Mișcările descifrează caracterul bebelușului

Majoritatea mamelor relatează ca, după naștere, copilul prezintă activități similare în lumea exterioară. Comportamentul copilului în interiorul uterului poate specula comportamentul în lumea exterioară.