mamaplus

O mamă cu placenta calcificată și-a salvat bebelușul de la moarte, datorită instinctului matern

0
//
27.01.2020

Intuiția de mamă nu dă greș niciodată. Între mamă și copil există o conexiune specială, care se menține chiar și la distanță. Atunci când o mamă simte că ceva este în neregulă cu copilul ei, de cele mai multe ori acea mamă are dreptate.

Ayla Heller era însărcinată în 38 de săptămâni atunci când a observat un lucru straniu. Fetița ei, de obicei extrem de activă în pântece, încetase să mai lovească sau să se miște. În momentul în care fetița și-a schimbat brusc obiceiurile, Heller a știut că e ceva în neregulă.

Pe măsură ce treceau zilele, viitoarea mămică devenea tot mai îngrijorată. Deși reușise să îi audă bătăile inimioarei și la un moment dat fetița ei își schimbase poziția în uter, aceste detalii păreau să nu o liniștească.


„Informațiile de pe forumuri nu m-au ajutat prea mult. Unele păreri sugerau că e un semn că data nașterii se apropie sau că bebelușii nu mai au suficient spațiu, tot ca o consecință a faptului că se apropia nașterea. Pe mine nu mă linișteau deloc aceste explicații”, își aduce aminte ea.

Heller și partenerul ei s-au decis să meargă la spital. Acest lucru avea să salveze viața bebelușului.

După mai multe teste desfășurate, medicii au informat-o pe Heller că are placenta calcifiată, iar micuța ei nu primea suficient oxigen. Heller a fost trimisă de urgență în sala de operație, unde i-a fost făcută cezariana.

mamaplus

Fetița s-a născut sănătoasă, însă avea nevoie urgentă să i se administreze oxigen.

Ulterior, tânăra mămică a aflat că dacă nu s-ar fi prezentat la timp la spital pentru investigații, cel mai probabil, fetița ei nu ar mai fi rezistat încă o noapte.

Astăzi, Heller își face publică povestea, în speranța că va ajuta la salvarea altor vieți.

„Mămico, tu ești cea care își cunoaște corpul cel mai bine. Și tot tu știi și ce e cel mai bine pentru bebelușul tău. Iar bebelușii nu rămân fără spațiu! Bebelușii mereu te vor lovi, fie că au spațiu sau nu. Nu te mulțumi cu răspunsuri mediocre. Dacă ai dubii, caută alte răspunsuri!”, spune femeia.

mamaplus

Ce este placenta calcifiată

Placenta calcifiată sau calcifierea placentei este o placentă îmbătrânită. Unele modificări placentare spre final de sarcină pot fi considerate normale. În alte cazuri, ea poate prezenta modificări înainte de termen.

O placentă care se calcifiază mult prea devreme poate conduce către multe complicații: sângerare abundentă după naștere sau hemoragie postpartum, placenta abruptio, bebeluș prematur, un bebeluș cu un scor Apgar redus, nașterea unui copil mort.