mamaplus

O femeie a născut un copil, iar peste o lună – alții doi. Ce explicație au medicii

0
//
24.02.2020

O femeie din Bangladesh a luat prin surprindere întreaga lume medicală, născând gemeni la aproape o lună după ce a adus pe lume prematur un băieţel. 

Tânăra în vârstă de douăzeci de ani, a născut un copil la sfârşitul lunii februarie, însă, după 26 de zile, a fost dusă din nou de urgenţă la spital, după ce a acuzat dureri în zona stomacului.

Doctorii au descoperit că femeii i se rupsese apa. Era însărcinată cu gemeni în cel de al doilea uter, despre a cărui existență nici medicii nu știau. Bebelușii au venit pe lume în urma unei operații de cezariană de urgenţă.

Gemenii, un băiat şi o fată, s-au născut perfect sănătoşi, iar naşterea a decurs fără complicaţii.

Tânăra şi soţul ei sunt persoane cu o situație materială precară, astfel că femeia nu şi-a permis să facă o ecografie înainte de prima naştere.

„Nu avea idee că era însărcinată cu alţi doi copii”, au explicat medicii. Tânăra şi gemenii au fost externaţi pe 25 martie, după doar patru zile de spitalizare.

Ginecologii spun că acestă naștere cu totul rară are o explicație medicală. Femeia avea uterul dublu (uterus didelphys), acest lucru a făcut posibil existența sarcinilor.

Soţul tinerei câştigă mai puţin de 6.000 de taka, aechivalentul a 95 de dolari pe lună, lucrând ca muncitor, însă a declarat că va face tot posibilul pentru a-şi creşte copiii bine.

„A fost un miracol din partea lui Dumnezeu că toţi copiii mei sunt sănătoşi. Voi încerca să fac tot posibilul pentru a fi fericiţi”, a mai spus tatăl celor trei copii, veniți pe lume în mod inedit.