Unul dintre falsele mituri legat de sarcină se referă la imposibilitatea de a mânca miere. În realitate, nu este nimic mai fals: mierea, un produs natural excelent, poate fi consumat de femeile însărcinate. Desigur, cu condiția să nu se exagereze.

Frica provine din faptul că unele femei se tem că mierea poate conține toxine ce pot fi transmise bebelușului. În realitate, femeile însărcinate care mănâncă miere nu prezintă niciun risc pentru ele sau pentru bebelușii care se dezvoltă în pântecele lor. Totuși, ca să elimini toate îndoielile, este mai bine să consumi miere pasteurizată sau miere supusă unui proces care îndepărtează microbii nocivi din alimente.

Beneficiile aduse de mierea de albine în sarcină:

În loc să ne gândim la mituri false, prin urmare, ar fi cazul să ne concentrăm asupra beneficiilor pe care le poate aduce aportul de miere. Dar nu abuzul, care ar produce efecte nocive. Mierea este o substanță care poate întări sistemul imunitar, poate neutraliza acidul din stomac, are proprietăți antioxidante și antibacteriene. Poate asigura ameliorarea insomniei, poate preveni și trata tusea, poate calma o durere în gât.

Așa cum am menționat mai sus, important este să nu exagerezi. Abuzul de miere – care conține zaharuri – poate provoca, de fapt, situații neplăcute de sănătate. Dar dacă consumi două sau trei linguri de miere pe zi nu există pericole speciale. De preferat este să împarți cantitatea între dimineață și după-amiază.

Simplă sau în combinație cu fructe și cereale

Mierea poate fi consumată ca atare sau în combinație cu iaurt, fructe și cereale. În schimb, evită să o adaugi în băuturi calde. Așa cum fac multe femei, gândindu-se că astfel, îi îmbunătățesc beneficiile. Căldura contribuie la distrugerea enzimelor sănătoase și la reducerea beneficiilor sale. Adăugarea de miere în alimentele bogate în vitamina C sau D poate fi contraindicată. Deoarece mineralele din miere pot anula avantajele acestor vitamine.

Cu toate acestea, nu uita că, dacă ești nesigură cu privire la utilizarea mierii în timpul sarcinii, trebuie să-ți consulți medicul. El este cel mai în măsură să-ți recomande sau nu să consumi miere în timpul sarcinii.