mamaplus

Medic obstetrician-ginecolog: „Al doilea trimestru de sarcină este perioada ideală pentru sex”

0
//
23.10.2020

Poate părea ciudat, însă cea mai bună perioadă pentru sex este trimestrul doi de sarcină. Deși mulți nu bănuiesc, lunile a șasea și a șaptea sunt cele care oferă unui cuplu partide memorabile de sex.

Conform specialistei în obstetrică-ginecologie, Ruslana Kadze, din California (SUA), vascularizarea îmbunătățită din zona pelvisului femeii are ca efect sporirea plăcerii sexuale. În plus, schimbările care apar în corpul ei contribuie și ele la plăcerea extremă. În concluzie, chiar dacă sarcina este o perioadă dificilă, ea vine și cu multe recompense sexuale.

Cel de-al doilea trimestru de sarcină, numit și trimestrul de aur, este cu totul special în viața de cuplu, dar și pentru femeia însărcinată. Toate merg perfect iar emoțiile și plăcerea ating maximum posibil. În plus, momentele de intimitate din această perioadă au un efect major în consolidarea relației viitorilor părinți. Se pare că mama natură dovedește din nou că nu lasă nimic la voia întâmplării, iar faptul că tocmai la mijlocul sarcinii un cuplu poate avea cele mai bune partide de sex este o altă cale prin care se asigură toate condițiile pentru siguranța viitorului copil.

Sânii femeii devin mai sensibili, mai ales în primul trimestru de sarcină. Chiar dacă în această perioadă multe femei sunt mai nervoase decât de obicei și nu au chef de sex, situația se schimbă radical în al doilea trimestru.

Aceasta este cea mai bună perioadă, deoarece, mai apoi, dorința sexuală scade, iar confortul este mai dificil de obținut.

Practicarea sportului este un element ajutător pentru a crește apetitul sexual. Pentru bărbați, este important ca ei să le susțină pe partenerele lor în această perioadă delicată și să le înțeleagă.

Totuși, uneori, sexul în sarcină nu este recomandat. Medicul este cel care se va pronunța în ce cazuri nu este bine să faceți sex în timpul sarcinii. Placenta poate fi poziționată prea jos, exemplu în care pot să apară unele complicații. Dar, în general, oamenii nu au de ce să se teamă atunci când fac sex în timpul sarcinii, întrucât beneficiile sunt numeroase. Partenerii își sporesc încrederea unul în celălalt, dorm mai bine și se simt mai relaxați.