mamaplus

Mângâieri binefăcătoare. Cum să-ți îngrijești burtica în ultimul trimestru de sarcină?

0
//
15.01.2021

În ultimele săptămâni de sarcină ai impresia că burtica ta este acum atât de întinsă, încât ai senzația că-ți va plesni. Mâncărimile și disconfortul îți pot da mari bătăi de cap, dar faptul că îți vei ține în curând bebelușul în brațe ar trebui să-ți dea multă încredere și optimism. Ca să ameliorezi un pic senzațiile neplăcute, ar trebui să-ți tratezi abdomenul cu creme hidratante și multă dragoste.

Sub influența hormonilor estrogeni secretați acum în cantități foarte mari, pielea devine mai uscată și ai mâncărimi neplăcute în zona burticii. Stăpânește-ți tendința de a te scărpina repede cu unghiile și ia mai bine o perie moale de corp și cu ajutorul ei masează-ți ușor abdomenul aproximativ 5 minute. Sau freacă-l cu mare grijă cu un coolpack congelat (se găsește în orice farmacie) – asta te va reîmprospăta în mod plăcut și te va mai răcori, mai ales acum pe ultima sută de metri, când senzația de căldură este atât de deranjantă.

În ultimele săptămâni de sarcină nu trebuie să-ți mai ciupești pielea de pe burtă și nici să o masezi energic, mai degrabă alege să faci plimbări în aer liber, fără să te expui direct la soare, și ai mare grijă ca hainele pe care le porți să nu-ți strângă burta sau pieptul.

Ungerea cu cremă hidratantă sau cu ulei ajută ca abdomenul întins foarte tare să-și păstreze totuși flexibilitatea și mărește șansa de a scăpa de vergeturile caracteristice sarcinii.

Întreținerea grijulie a pielii în ultimele zile ale sarcinii este importantă atât pentru corp, cât și pentru suflet. Dacă îți hidratezi bine pielea ea va rămâne flexibilă, dar vei avea și sentimentul că ai făcut ceva pentru tine și astfel vei transmite bebelușului mângâieri binefăcătoare.