mamaplus

Kătălina Rusu, despre riscul de naștere prematură: ”La prima sarcină nu știam ce înseamnă asta”

-
//
09.06.2021

Interpreta autohtonă Kătălina Rusu trece prin momente de nedescris și a găsit curajul să își povestească experiența pe care o trăiește de câteva zile de când este internată la un spital din capitală. După o ecografie pe rutină pe care a făcut-o acum două săptămâni, medicul i-a interzis orice efort fizic, inclusiv să o țină în brațe pe fetița ei de un anișor, Melissa. Fiind acum în al doilea trimestru de sarcină, Kătălina mărturisește că vede diferențe uriașe dintre prima și a doua sarcină, iar zilele trecute a aflat și de ce îi este recomandat repaus la pat.

”Dacă e să-mi aduc aminte de prima sarcină, care a decurs ideal, în care făceam sport regulat, făceam sfoara(șpagatul) chiar în ultimile zile de sarcină, aveam spectacole, filmări și multe alte chestii, deci habar nu aveam ce înseamnă să fie colul uterin scurt, care vine cu riscul de naștere prematură.

Deja de o lună nu o mai alăptez pe micuța mea prințesă și de câteva zile nu o mai pot lua în brațe (e strict interzis). Interzis este să forțez, să stau pe scaun, în picioare, să merg, să zbor cu avionul (tocmai planificasem vacanța) și obligatoriu la pat. Astăzi din păcate am aflat că acest col uterin este și mai scurt - 14 mm în 23 săptămâni de sarcină.

La moment urmează ca medicul să decidă dacă va putea aplica pisarul ginecologic sau va trebui să se efectueze un cerclaj, adică o cusătură a colului uterin care să îl consolideze, reducând riscul de pierdere a sarcinii sau de naștere prematură.”, povestește Kătălina pe pagina sa de Facebook.

Tânăra mămică spune că și-a relatat experiența personală cu mare greu, dar s-a gândit că în acest mod le va încuraja pe viitoarele mămici care trec prin astfel de momente dificile.

”Știu că nu sunt singura mămică sau viitoare mămică care trece prin asta, de aceea vreau să vă susțin în această luptă, prin care sunt sigură că bunul Dumnezeu ne va ajuta să trecem cu bine. Eu știu că vom reuși, simt o putere imensă sub inima mea și știu că bebe e un luptător sau luptătoare, iar împreună cu toată familia suntem cea mai bună și puternică echipă!”, a mai adăugat Kătălina.

mamaplus