mamaplus

Însărcinată în 7 luni, Gina Pistol s-a cântărit: ”Plâng în mine! Sunt foarte multe kilograme”

0
//
13.01.2021

Gina Pistol este însărcinată în 31 de săptămâni. În luna martie, prezentatoarea TV își va cunoaște fetița, moment pe care îl așteaptă cu nerăbdare. Vedeta a împărtășit cu prietenii de pe contul de Instagram „îngrijorarea” zilei de astăzi și anume numărul de kilograme pe care l-a pus până în acest moment.

„Plâng! Sunt foarte multe kilograme. Și trebuie să fac ceva. De aia îmi era mie greu la urcat scări. Eu am văzut că sunt pufoasă, doar că nu mă așteptam la numărul ăla de kilograme. Și mai am 2 luni. Voi să nu credeți că mă plâng, doar că așa sunt eu. Parodiez anumite etape din viața de dragul divertismentului. Îi mulțumesc lui Dumnezeu zilnic pentru minunea pe care o port în pântece. Nu am cumpărat cântarul ca să mă cântăresc zilnic, dar Andrei s-a apucat serios de regim și m-a rugat să caut un cântar bun, că altfel nu mă cântăream eu”, a povestit Gina Pistol într-un story pe Instagram.

O femeie care ia prea mult în greutate în timpul sarcinii e mai predispusă la diabet gestațional, hipertensiune și complicații în timpul travaliului și al nașterii. Mai mult decât atât, cu cât kilogramele puse sunt mai multe, cu atât crește riscul apariției vergeturilor.

Pentru a fi sigură că nu te îngrași mai mult decât trebuie, respectă un stil de viață sănătos și evită să mănânci cât pentru doi.

 • Dacă ai un indice de masă corporală (relația dintre înălțime și greutate) normală, în timpul celor 9 luni de sarcină ar trebui să pui între 11 și 16 kg. Dacă ești subponderală este normal să acumulezi între 13 și 18 kg.
   
 • Dacă ești deja supraponderală, kilogramele acumulate pe parcursul sarcinii trebuie să se încadreze între 7 și 11, iar dacă suferi de obezitate nu ar trebui să te îngrași mai mult de 5-9 kg.
   
 • În primul trimestru ar trebui să iei în greutate între 0,5 și 2 kg.
   
 • În al doilea trimestru e normal să pui 0,2 – 0,5 kg pe săptămână.
   
 • În trimestrul 3 e normal să pui aproximativ 0,5 kg pe săptămână.