Atunci când așteptarea îți dă palpitații și multe emoții, iar menstruația întârzie să apară, știi bine ce ai de făcut: să cumperi urgent un test de sarcină. Dar, se pare că unele femei pot simți că sunt însărcinate înainte de a întârzia menstruația. Află în continuare despre ce simptome neobișnuite ar fi vorba...

Senzația de supraîncălzire dimineața

Senzația de supraîncălzire dimineața, timp de 2 săptămâni sau mai mult, poate fi un semn precoce al sarcinii. După ovulație, temperatura corpului poate fi mai mare decât în mod normal. Dacă nu se reglează în următoarele doua săptămâni, acest lucru ar putea fi un semn al sarcinii.

Senzația de amețeală

Este obișnuit ca femeile aflate în stadiile incipiente ale sarcinii să aibă o ușoară senzație de amețeală. Acest lucru se datorează sarcinii, care determină scăderea tensiunii arteriale, iar vasele de sânge se dilată, determinând amețeala.

Constipația

Un alt simptom precoce pe care îl puteți experimenta este constipația. Sarcina poate încetini sistemul digestiv. Acest lucru este important pentru a vă asigura că cel mic are timp să absoarbă substanțele nutritive de care are nevoie, dar poate avea ca rezultat o senzație de umflare și imposibilitatea de a merge la toaletă. Adăugarea mai multor fibre în dietă poate ajuta lucrurile în mod natural.

Diareea

Hormonii pot accelera la fel de ușor sistemul digestiv. Evitați alimentele picante, bogate în grăsimi, cu prea multe fibre și băuturile acidulate, dar asigurați-vă că beți multă apă.

O avalanșă de emoții

S-ar putea să vă surprindă faptul că reacționați diferit în diverse împrejurări. Ceva peste care ați trece ușor cu vederea, acum vă lasă cu șiroaie de lacrimi pe obraji sau chiar furie, și nu puteți înțelege de ce.

Nasul înfundat - plus o altă răceală!

S-ar putea să aveți des nasul înfundat, deoarece aprovizionarea cu sânge provoacă inflamație în pasajele nazale. De asemenea, această afecțiune este cunoscuta ca rinita de sarcină. În timp ce, de obicei, evitați sau treceți ușor peste o răceală, sarcina vă poate face să prindeți răcelile din zbor, una după alta. Sarcina scade imunitatea, iar astfel sunteți mai vulnerabilă la tot ce se întâmplă în jur.

Scurgeri vaginale

Scurgerile vaginale de culoare albă, lăptoase și groase în timpul în care menstruația trebuia să apară, sunt un semn cauzat de îngroșarea pereților vaginului.

Crampe abdominale ușoare

Este greu să distingeți crampele dinaintea menstruație cu cele de implantare, în cazul în care embrionul fertilizat se împarte și crește. Uneori pot apărea și scurgeri maronii, care ar putea fi, de asemenea, un rezultat al sângerării, datorită implantării.

Nevoia de a urina des

Nevoia de a urina des începe de la aproximativ 6 săptămâni de sarcină și mai des vizibilă este înainte de lipsa menstruației.

Gustul metalic în gură sau disgeuzia, un simptom neașteptat al sarcinii

Gustul metalic, sau așa cum i se spune științific: disgeuzia, este un simptom de sarcină, frecvent în special în primul trimestu. Gustul metalic poate apărea în timpul mesei sau după masă. Desigur, acest gust înrăutățește răul de dimineață, un alt simptom al sarcinii care apare un pic mai târziu.