mamaplus

Gravidă în timpul verii? Cinci sfaturi ca să te răcorești și să respiri mai ușor

-
//
21.06.2022

Majoritatea dintre noi adoră vara, însă pentru femeile însărcinate sezonul estial poate fi o perioadă anevoioasă. Partea bună este că viitoarele mămici cu burtici pot purta haine mai comode și mai ușoare, însă căldurile le pot da mari bătăi de cap. Pentru a te bucura de beneficiile sezonului cald, trebuie să ai în vedere câteva trucuri pentru a-ți face vara cât mai răcoritoare.

Stai cu mâinile în apă rece

Unul dintre cele mai accesibile puncte ale pulsului se află la încheieturi. Când femeile însărcinate se simt copleșite de temperaturile ridicate, răcirea acestor puncte va face și restul corpului să revină la o temperatură optimă.

Răcorește-te cu un pahar de apă în care să-ți pui fructele preferate

Când adaugi fructe în apa pe care urmează să o bei, adaugi totodată și electroliți. Potrivit The Workout Digest, electroliții majori care sunt adăugați în apă atunci când sunt infuzați cu fructe includ potasiu, calciu, magneziu și sodiu. Cu ajutorul electroliților, corpul funcționează mai eficient.

Pune-ți o pungă de fructe sau legume congelate pe gât

O altă modalitate pentru a te răcori rapid este să-ți pui o pungă de fructe sau legume congelate pe gât. În acest mod, corpul se va răci în cel mai scurt timp.

Gustări reci/ congelate

Nimic nu răcește corpul mai repede decât consumul de alimente reci. Cu toate acestea, înghețata nu este cea mai sănătoasă opțiune, având în vedere cantitatea mare de zahăr pe care o are. Ca atare, congelează-ți fructele preferate și bucură-te de un răsfăț dulce într-o zi fierbinte.

Potrivit Thrive Cuisine, cele mai bune fructe congelate pentru a fi consumate includ:

  • Banane
  • Piersici
  • Struguri
  • Mango
  • Kiwi
  • Afine
  • Zmeură

Folosește pudră de talc

În zilele călduroase de vară corpul transpiră considerabil și este foarte probabil să te iriți în anumite zone. Aplică pudră de talc în zonele corpului unde există posibilitatea mai mare de a te irita.