mamaplus

”Gata, nu mai încap în poze”: Gloria Gorceag, pe ultima sută de metri cu sarcina

-
//
17.06.2021

La 38 de săptămâni de sarcină, interpreta și prezentatoarea TV Gloria Gorceag spune că au rămas zile numărate până în momentul în care îl va aduce pe lume pe al doilea său băiețel. Micuțul Leo este și el nerăbdător, demonstrând acest lucru în momentele de tandrețe când mângâie burtica mamei. Gloria spune că trece printr-o perioadă frumoasă, dar plină de provocări, pentru că s-a pomenit într-o zi că poartă tot mai des hainele soțului său. Cele 18+ kilograme adăugate în timpul sarcinii nu-i dau mari bătăi de cap, dimpotrivă – urmăritorii îi fac zilnic complimente pentru felul în care arată în ultimul trimestru de sarcină.

”Sunt mult mai relaxată la cea de a doua sarcină, e adevărat, încă nu am geanta de maternitate pregătită, nu am călcat toate hăinuțele (și nu sunt sigură dacă de data asta am s-o fac. Nu alerg cu limba scoasă după rezultatele analizelor. (...) Totuși, vrei nu vrei, o femeie gravidă în ultimul trimestru începe să se gândească la momentul nașterii. Sunt încă la faza de pregătire a cuibului, am schimbat canapeaua, perdelele și mă bate gândul să schimb toate lustrele, dar ce mă preocupă cel mai mult e, iarăși, momentul nașterii. Nu la modul că devin panicată, dar pentru că sunt mult mai informată acum.”, povestește Gloria.

mamaplus

Ea mai mărturisește că la prima sarcină nu se gândea la pregătire psihologică înainte de naștere, la cordonul tăiat mai târziu, la faptul că trebuie să insiste ca bebelușul să-i fie pus pe burtă și abia acum a aflat că unele femei decid să-și încapsuleze placenta, ori să nască acasă. Chiar dacă o fascinează aceste lucruri, nu ar îndrăzni să o facă nici la a doua naștere, pentru că momentul nașterii ar trebui să fie unul magic și frumos, nicidecum traumatizant.

mamaplus