mamaplus

Folosirea anumitor electrocasnice în timpul sarcinii poate pune în pericol sănătatea copilului

0
//
02.12.2020

În perioada celor nouă luni de așteptare, femeile însărcinate ar trebui să fie de două ori mai atente la starea lor de sănătate, dar și la potențiali factori de risc din anturaj. Potrivit unui studiu recent, copiii ai căror mame au avut expunere prelungită la cuptoare cu microunde, uscătoare de păr și aspiratoare în timpul sarcinii au un risc de trei ori mai mare de a suferi de astm, a arătat un nou studiu.

Cercetătorii au comparat zilnic câmpul magnetic a 801 gravide din California și au urmărit dosarele electronice medicale ale acestora pentru a monitoriza starea de sănătate a copiilor lor pe parcursul a 13 ani. Astfel, s-a ajuns la concluzia că femeile cu expunere mare la câmpuri magnetice în timpul sarcinii au un risc de 3 ori mai mare să aibă copii cu astm decât cele care au folosit foarte puțin electrocasnicele.

“Expunerea la câmpuri electromagnetice nu este benefică și trebuie să fim atenți la efectele sale adverse asupra sănătății”, ne avertizează oamenii de știință.

Cea mai bună cale de a reduce expunerea la câmpuri magnetice este păstrarea distantei. Cu cât ne apropiem mai mult de astfel de aparate, cu atât efectele nocive sunt mai puternice.