Femeile gravide care gândesc pozitiv și au o atitudine bună pot avea bebeluși cu totul speciali. Cel puțin, asta susține un studiu recent.

Oamenii de știință au aflat o serie de noi informații, ce le-ar putea ajuta pe viitoarele mămici.

Copiii ai căror mame au gândit pozitiv în sarcină au dat dovadă de un interes crescut pentru științele exacte, așa cum e matematica, față de restul copiilor.

Ce spune studiul

Oamenii de știință au folosit date colectate în anii 1990, dintr-un alt studiu care examina o măsura a personalității numită „locus control”. Aceasta este o așteptare cu privire la posibilitatea de a atinge obiectivele și țelurile dorite.

La studiu au participat peste 1.600 de femei însărcinate, iar cercetătorii au analizat locusul de control prin folosirea răspunsurilor la chestionarele completate de acestea. Mai apoi, au fost analizate aptitudinile matematice și științifice ale copiilor, la vârstele de 8, 11 și 13 ani. Descoperirea a sugerat că mamele cu o gândire pozitivă au avut copii mai talentați pentru știință și matematică, față de mamele ceva mai negativiste.

Femeile care făceau parte din prima categorie erau mai determinate să le ofere copiilor o dietă sănătoasă și echilibrată, care să ajute la buna dezvoltare a creierului sau să le citească povești, arătând un real interes pentru școală și educația celor mici, noteaza descopera.ro.

Sursa