mamaplus

Ești însărcinată și vrei o ședință foto de vis? Fotografa Irina Spinei are câteva sfaturi utile

0
//
27.07.2020

Dacă te apropii sau ai trecut puțin de săptămâna 28 de sarcină, s-ar putea să te însoțească din ce în ce mai des gândul la o ședință foto memorabilă cu voi doi și minunea din burtica ta. Pentru că este un moment emoționant și important pentru familia voastră, am zis să vă ajutăm, împreună cu fotografa Irina Spinei, să organizați această ședință foto ca la carte și, mai ales, să scăpați de grijile în plus care nu sunt deloc binevenite. Să trecem la treabă!

Cum alegem fotograf pentru ședințele foto cu însărcinate?

  • Ar fi bine să căutați un fotograf care se specializează în fotografia însărcinatelor. Uneori un fotograf excepțional fotografiază o nuntă sau eveniment și nu mereu poate transmite tandrețea și emoția unei femei însărcinate.
     
  • Atrageți atenția cât de diverse sunt fotografiile: compoziție, pozare, lumină.
     
  • Căutați în fotografii ceva ce anume vă este aproape sufletului vostru, de ex. - vă plac imaginile cu însărcinate în lenjerie intimă sau nud, dar niciodată nu ați fi gata să faceți așa fotografii; vă plac însărcinatele îmbrăcate în stil Glamour, dar nu vă imaginați purtând așa ceva. Astfel vă veți da seama ce anume vi se potrivește cel mai mult.
mamaplus

Pregătiri pentru ședința foto. Recomandările fotografei Irina Spinei.

1. Nu așteptați până la 36 de săptămâni ca să organizezi ședința foto. Recomand termenul 28-31 săptămâni, perioada când burtica este deja rotunjită, dar mămica încă se simte destul de sprintenă și îi este confortabil să se miște liber în timpul ședinței.

2. Nu sunt necesare haine speciale pentru femei însărcinate. Dacă urmați recomandarea de mai sus, s-ar putea ca multe haine din garderoba personală să vă vină bine.

3. Nu e neapărat nevoie să știți cum să vă comportați și să pozați în fața camerei. Un fotograf bun cunoaște unghiurile și ghidează pozițiile astfel încât să avantajeze silueta femeii însărcinate.

4. Programați din timp ședința foto. S-ar putea să nu găsiți locuri disponibile la ora care vă este potrivită. Programările se fac cu cel puțin 2 săptămâni înainte.

mamaplus

5. Optați pentru lenjerie fără cusături de culoare bej/nud. Un detaliu atât de mic, dar dacă este neglijat, ar fi capabil să strice fotografia.

6. Manichiura ar trebui să fie de culoare neutră proaspăt făcută: french, nud, roz pal, etc.

7. Pentru soții care nu preferă să facă fotografii, încercați să vă înțelegeți cu fotograful - cadrele de cuplu să fie făcute la începutul sau sfârșitul ședinței foto, astfel încât implicarea viitorului tătic să fie cat mai confortabilă pentru el. Eu mereu liniștesc tăticii spunându-le că sunt de fapt un ”accesoriu” pentru ședință și nu îi chinui foarte mult! Dacă refuza să participe, iar Dvs. doriți câteva fotografii cu el, îl puteți convinge, amintindu-i că de fapt aceste fotografii urmează a fi proprietatea cea mai de preț a bebelușului.

mamaplus

8. Nu experimentați cu machiajul și coafura în ziua ședinței. Apelați la meșterii în care aveți încredere și aveți grijă ca machiajul și coafura să corespundă ținutelor pe care le-ați selectat.

9. Probați încălțămintea și hainele înainte de ziua în care aveți programată ședința foto. Așa vă veți asigura că totul vă vine și vă simțiți confortabil. Ador fotografiile naturale și foarte des pozez graviduțele mele fără încălțăminte, inclusiv și soții.

mamaplus