mamaplus

Ecograful poate greși sexul copilului? O mamă credea că așteaptă o fetiță, dar a născut un băiat

-
//
19.02.2021

Prezicerea sexului copilului realizată ecografic are o rată de acuratețe de aproximativ 90%. Însă pot apărea greșeli deoarece totul depinde de claritatea imaginilor și de îndemânarea specialistului care le interpretează. Până la 14 săptămâni gestationale bebelușii fete arată la fel că băieții pe ecografie. După acest moment, pot apărea o serie de diferențe anatomice la nivelul organelor genitale pe ecograf.

După vârsta de 18 săptămâni gestationale, ecografiile au un grad destul de ridicat de precizie pentru prezicerea sexului dacă bebelușul se află într-o poziție bună în uterul mamei (nu într-o poziție pelviană sau cu picioarele în jos), iar picioarele sunt suficient de mult depărtate pentru a exista o vizibilitate bună între ele.  Dacă specialistul observă o protuberanță, înseamnă că este băiat.

Totuși, există anumite cazuri când și ecograful greșește, din anumite motive. Vezi în continuare povestea Alinei – foarte emoționantă și chiar palpitantă pe alocuri.

„Era trecut de jumătatea lunii februarie, când am aflat că sunt însărcinată. Mai e cazul să spun cât de fericiți eram, eu şi soțul? Doar urma să vină pe lume primul nostru copil! Soțul ar fi băgat mâna-n foc că micuțul va fi băiat. Pentru mine nu conta. Important era să se nască sănătos. Totuşi, după 5 luni de sarcină, am fost la un examen ecografic. După spusele medicului, urma să aduc pe lume o fetiţă. Eu eram în al nouălea cer, în timp ce soțului i se putea citi dezamăgirea profundă pe chip.

Oricum, ne-am împăcat cu ideea. Timpul a trecut, bebe se dezvolta normal…

Şi a venit şi clipa cea mare. La finele lui septembrie, surpriză! Ecograful greșește? Ne-am trezit părinții unei minuni cu ochi albaştri, pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o sub forma unui băiețel dolofan. Vlăduț este cadoul-surpriză al vieții noastre. Nici nu cred că mai trebuie să spun cât de fericit l-a făcut pe soțul meu această întâmplare. Preocupați de grija față de micuțul care ne-a împlinit şi întregit familia, nici nu am observat când s-a scurs timpul…

Avea deja 9 luni de viață când mi-am dat seama că sunt din nou însărcinată

Eram fericită şi speriată în acelaşi timp. Îmi făceam zeci de gânduri şi nu ştiam cum voi reuşi să fac față unei astfel de provocări. În momentul în care am fost la control, medicul m-a informat că micuțul avea deja 4 luni de când stătea în burtica mea. Nu mai era cale de întoarcere, aşa că am început să ne împăcăm cu ideea de a mai avea un bebe.

Cu sufletul la gură şi cu inima cât un purice, pe 15 noiembrie 2005 am ajuns pentru a doua oară în sala de naşteri. Andreea Mădălina a venit pe lume, aducând cu ea şi mai multă lumină în viața noastră. Petre, soțul meu, o alintă acum «fata lu’ tati» şi este cel mai fericit tătic. Pentru mine, ca mamă, e foarte greu cu doi pitici. Dar când îl aud pe Vlăduț încercând să rostească primele şi când o privesc pe Mădălina făcând primii paşi în premergător simt cum mi se umple sufletul de bucurie.”, povestește femeia.

Tu cum crezi? Se poate greși la ecograf? Împărtășește-ne povestea ta în comentarii, pe Facebook.