mamaplus

E fetiță sau băiețel în burtica ta? Bătăile inimioarei îți pot da răspunsul

0
//
31.07.2020

După ce descoperi că ești gravidă, nu este de mirare că vei fi super curioasă cu privire la sexul copilului tău. Prietenii și familia vor fi, de asemenea, interesați să știe ce veți avea. Va fi băiat, fată sau chiar gemeni? Cunoașterea sexului ajută la planificarea așteptării sale, cumpărăturile de haine, alegerea numelor și multe alte lucruri.

Măsurarea ritmului cardiac în timpul sarcinii este un test distractiv pentru a prezice dacă ești gravidă cu un băiat sau fată. Testul bătăilor inimii copilului implică analiza vitezei bătăilor inimii fetale pentru a determina dacă copilul este băiat sau fată.

Când începe să bată inima bebelușului?

Inima embrionului începe să bată la 22 de zile după concepție, sau la circa cinci săptămâni după ultima menstruație, ceea ce numim prin conventie a șasea săptămână de sarcină.

În acest stadiu, inima este prea mică pentru a putea fi auzită, chiar și prin amplificare, însă uneori poate fi văzută ca un punct pâlpâind în piept dacă este efectuată deja o ecografie la patru săptămâni de la concepție.

Înțelegerea conexiunilor dintre frecvența cardiacă și gen va parcurge un drum lung pentru a vă ajuta să înțelegeți dacă testul de gen al ritmului cardiac al bebelușului este într-adevăr o metodă precisă pentru determinarea sexului copilului.

Frecvența cardiacă a fătului

Testul bătăilor inimii presupune aflarea ritmului ritmului cardiac al bebelușului în bătăi pe minut sau BPM. Aceasta este o cifră pe care o puteți afla de la medic încă din șase săptămâni de la sarcină, când inima unui bebeluș începe să bată. Conform testului de ritm cardiac, ritmul cardiac fetal al fetelor este mai rapid decât cel al băieților.

Un ritm cardiac peste 140 bpm înseamnă că bebelușul este fată. Un ritm cardiac sub 140 și mai aproape de 120 bpm înseamnă că bebelușul se va naște băiețel.

Care este cea mai sigura metodă de a afla sexul bebelusului din burtică?

În prezent, sexul fătului poate fi aflat printr-un test non-invaziv - un test de sânge -  (testul NIPT) - prin detectarea în sânge a cromozomilor de sex ai bebelușului. O ecografie este si ea sigură, dar poate fi inexactă la determinarea sexului unui copil dacă este efectuată înainte de 18 săptămâni de sarcină. O altă modalitate de a afla sexul unui făt în curs de dezvoltare amniocenteza, care este 100% exactă, dar are un risc de pierdere a sarcinii.