mamaplus

De ce unele gravide mănâncă ouă crude înainte de naștere sau dorm cu un cuțit sub pat

0
//
02.03.2021

În jurul sarcinii și a nașterii copilului au existat de-a lungul timpului o mulțime de mituri și chiar obiceiuri ciudate, care s-au transmis din generație în generație. Așa e și în cazul țării noastre, însă nu despre plaiurile mioritice vom vorbi în continuare, ci despre alte țări care au și ele tradițiile lor atunci când femeile se află în așteptarea pruncului. În multe culturi există numeroase restricții alimentare pentru femeile însărcinate. Deși toate aceste teorii pot fi amuzante, pentru proaspetele mămici pot fi destul de confuze.

Filipine:
Femeilor însărcinate din Filipine care intră în travaliu li se recomandă să mănânce un ou crud, pentru că ajută la lubrifierea canalului de naștere. Se crede că acest lucru facilitează împingerea bebelușului și nașterea lui.

Mexic: Există o veche credință în Mexic care spune că, dacă mănânci ouă înainte de naștere, bebelușul ar putea mirosi urât.

China: Să-ți mângâi burtica este un lucru firesc, însă în China femeile ar trebui să se abțină de la acest gest simplu. Se crede că acest lucru face bebelușul să devină răsfățat și agitat după naștere.

India: În unele părți ale Indiei, are loc o ceremonie numită valaikaapu pentru a sărbători femeia însărcinată în a șaptea lună de sarcină. Viitoarea mămică este împodobită cu brățări pe ambele mâini, în număr impar. Credința este că sunetul puternic al brățării va induce simțurile și activitatea creierului copilului.

Turcia: Unele femei din grupurile culturale din Turcia sunt avertizate împotriva consumului de pește, în timpul sarcinii, pentru a împiedica nașterea copilului cu gura ca de pește. De asemenea, se spune că înghețata poate provoca o gaură în capul bebelușului.

Japonia: În timp ce medicii din SUA le spun femeilor însărcinate să se ferească de peștele crud pentru că poate adăposti bacterii, japonezii îl încurajează. Este considerat a fi o parte sănătoasă a unei diete de sarcină.

Cultura latină: În timpul aztecilor se credea că o eclipsă ar fi o mușcătură pe fața lunii, așa că, dacă o femeie însărcinată ar urmări-o, bebelușul ei ar avea buza des

Bulgaria: Carnea de iepure este interzisă, deoarece se crede că, dacă o mamă însărcinată o mănâncă, copilul va dormi cu ochii deschiși. Și dacă o femeie însărcinată mănâncă pește, copilul va sforăi.

China: Femeile din China dorm cu un cuțit sub pat pentru a speria spiritele rele.

Cultura evreiască: Deși nu există nicio lege în acest sens, viitoarele mame sunt sfătuite să nu organizeze babyshower sau să accepte cadouri înainte ca bebelușul să se nască. Se crede că sărbătorirea unui copil înainte de a se naște va atrage spirite rele și va duce la ghinion pentru copil.

Thailanda: Unele culturi cred că femeile însărcinate nu ar trebui să participe la înmormântări. De exemplu, există o credință în Thailanda care spune că dacă o femeie însărcinată participă la înmormântare, bebelușul ei va fi bântuit de spiritul persoanei moarte.