Cercetătorii americani susţin că femeile însărcinate nu trebuie să bea vin roşu, deoarece acesta poate dăuna sănătăţii pruncului. Potrivit experţilor, vinul roşu are efect negativ asupra pancreasului fătului din uter şi chiar poate provoca anomalii de dezvoltare.
Dacă gravidele uneori îşi permit să servească alcool, atunci cu siguranţă, trebuie să evite vinul roşu care conţine resveratrol, o substanţă care previne apariţia bolilor cardio-vasculare, boala Alzheimer şi altele. Dar, în pofida faptului că această componentă poate fi numită folositoare, ea provoacă anomaliile dezvoltării la făt şi influenţează negativ asupra pancreasului.
Experţii au făcut mai multe cercetări pe maimuţe, hrănind un grup cu adaos de resveratrol. În consecinţă, pancreasul acestor maimuţe a avut de suferit. De aceea, femeile însărcinate nu trebuie să uite că anumite produse şi băuturi, utile pentru ele, pot fi dăunătoare pentru copii. Mai mult, în perioada sarcinii este bine să se evite consumul de alcool.