mamaplus

Cum a reușit un medic să întoarcă bebelușul în burta mamei în numai câteva minute (VIDEO)

0
//
22.02.2021

Sarcina înseamnă multe momente uimitoare, mai ales atunci când o femeie le trăiește pentru prima dată. Un video înregistrat de un viitor tătic arată cum un medic efectuează o versiune cefalică externă (VCE), adică întoarce copilul în burta mamei, pentru ca mama să poată naște natural și nu prin cezariană.

De multe ori, când copilul nu este așezat într-o poziție corectă, adică cu capul în jos medicii recomandă nașterea prin cezariană. Dar cum întotdeauna este de preferat nașterea naturală celei prin cezariană, dacă starea de sănătate o permite, medicul, fiind un adevărat profesionist, a ales să recurgă la metoda VCE pentru a întoarce cu propriile mâini fătul în burta mamei.

Nu toți medicii pot face această procedură complexă și cu siguranță nu atât de repede precum medicul din imagini. Experiența și profesionalismul lui sunt cu adevărat uimitoare.

Înainte de a începe, medicul o avertizează pe mamă că procedura nu este una confortabilă pentru ea și a rugat-o să-i spună dacă simte că durerea este prea puternică. Apoi i-a pus mamei pe burtă un gel pentru ca mâinile sale să alunece mai ușor.

În imagini se poate bebelușul în poziție transversală și felul cum medicul îl întoarce pur și simplu în burta mamei. Ce este cu adevărat impresionant este faptul că doctorul reușește să întoarcă bebelușul în numai câteva minute, ceea ce cu o performanță.