mamaplus

Cum poți trata insomnia în sarcină fără medicamente? Cele mai bune remedii naturale

-
//
02.03.2022

Insomnia în sarcină este dificultatea de a adormi sau de a rămâne adormită. În general, o puteți percepe ca un somn de calitate slabă sau inadecvată. Creșterea burticii, urinarea frecventă, crampele sau chiar anxietatea pot altera calitatea somnului. Un studiu arată că 78% dintre femeile gravide raportează tulburări de somn. Deși este neplăcut, este puțin probabil să dăuneze copilului în creștere. Următoarele sfaturi vă vor ajuta foarte mult la reducerea tulburărilor de somn și la optimizarea somnului la sarcină.

Nu bea multă apă înainte de somn

Dacă somnul tău este deranjat din cauza călătoriilor frecvente la baie în timpul nopții, limitează aportul de lichide înainte de a merge la culcare.

Limitează consumul de cofeină

Evită cofeina înainte de culcare. Ceaiul, cafeaua, ciocolata și băuturile au un conținut de cafeină care te va menține activă în timpul nopții.

Bea apă în timpul zilei

Deshidratarea poate duce la crampe la picioare, deci bea suficientă apă în timpul zilei. Menținerea corpului hidratat este o modalitate eficientă de a elimina toxinele.

Includeți o dietă echilibrată

Adoptă o alimentație sănătoasă și echilibrată cu fructe și legume organice, proteine, grăsimi bune,  verdețuri și alimente bogate în vitamina B. Deficitul de vitamina B6 poate duce, de asemenea, la insomnie. Crampele piciorului asociate cu insomnia ar putea fi cauzate de aportul insuficient de nutrienți, în special de magneziu.

Urmează rutina exercițiilor

Este indicat să faci sport cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Poți să mergi pe jos, înota sau să faci yoga prenatală. Sportul eliberează hormoni în organism și ajută la scăderea riscului de anxietate și depresie.

Savurează o baie relaxantă în fiecare seară

O baie caldă este relaxantă și ajută unui somn bun. De asemenea, ajută la reducerea durerilor și durerilor de sarcină.

Scrie o listă de sarcini

Ar fi bine să faci o listă completă a tuturor lucrurilor de făcut în acest moment. Creează un program și rămâi la el. Având un plan de respectat te va ajuta să scăpi de stres și să ai un somn liniștit.

Fii deschisă

Dacă ești îngrijorată, stresată sau anxioasă, vorbește despre asta cu partenerul tău sau cu oricine te simți confortabil. Vorbind despre sentimentele tale poate elibera povara și menține nivelul de stres sub control. Ai nevoie de oameni care te pot liniști și te pot ajuta în caz de nevoie.

Perne pentru confort

Utilizează perne suplimentare pentru a-ți sprijini burtica, dar și între genunchi pentru un somn confortabil de noapte. Investește într-o pernă de sarcină, care este special concepută pentru a susține femeile însărcinate.

Încearcă să faci ceva dacă nu adormi

Dacă nu poți dormi, coboară din pat și încearcă să citești o carte, să asculți muzică sau să faci orice altceva care te poate face să te adormi. De asemenea, exercițiile de yoga și de relaxare delicate te vor face să te simți somnoroasă.

Dormi la intervale diferite

Trage un pui de somn în timpul zilei ori de câte ori este posibil. Du-te la culcare devreme, sau dormi mai mult dimineața. Acest lucru te va ajuta să compensezi somnul pe care l-ai pierdut în timpul nopții.

Stai departe de gadget-uri

Ecranele și dispozitivele electronice îți vor afecta mintea prin întreruperea modelului de somn. Încearcă să nu le folosești cu cel puțin o oră înainte de culcare. Este chiar mai bine dacă păstrezi astfel de dispozitive într-o altă cameră.

Exercițiul de vizualizare

Întinde-te într-un loc confortabil și gândește-te că te afli într-o locație frumoasă, cum ar fi peisajul rural sau pe plajă. Respiră adânc și concentrează-te asupra expirării. Pe măsură ce respiri, corpul și mintea se relaxează, promovând somnul.

Vezi în continuare și câteva remedii naturale pentru insomnia în sarcină.

mamaplus

Aromaterapie cu uleiuri esențiale

Uleiurile de lavandă, mușețel și ylang-ylang te vor ajuta să îți calmezi nervii. Folosește în jur de două până la trei picături de oricare dintre aceste uleiuri pe un material și plasează-l sub pernă. Un duș cald înainte de a te culca oferă atât căldură, cât și relaxare. Adăugarea a câteva picături de ulei esențial în apa de baie o face mai bună. Nu utiliza vaporizatorul mai mult de 20 de minute, deoarece poate provoca greață sau dureri de cap. Este nevoie de un masaj la gât și umeri cu uleiurile esențiale recomandate, după diluarea lor cu ulei de măsline.

Ceaiurile din plante

Plantele au proprietăți relaxante și liniștitoare și sunt eficiente în inducerea somnului. Valeriana, kava și sunătoarele sunt utile. Adaugă o lingură de plante uscate la o ceașcă de apă fiartă. Las-o la infuzat timp de o oră, strecură conținutul și încălzește-o din nou înainte de consum. Poți bea câte o ceașcă dimineața, după-amiaza și noaptea. Nu lua valeriană în timpul zilei, deoarece are proprietăți sedative.

Suc de cireșe

Cireșele sunt o mare sursă de melatonină și o bună alternativă la medicamentele hipnotice. Consumul de suc de cireș de două ori pe zi va reduce intensitatea insomniei. Dacă remediile naturale și pe bază de plante nu ajută, medicul te poate recomanda tratamente farmacologice sau non-farmacologice.