Potrivit medicilor ginecologi-obstetricieni, chiar dacă sexul în sarcină nu este deloc interzis, unele femei întâmpină anumite probleme, dar dacă se identifică poziţia potrivită în care să te simți bine, poți transforma momentul în ceva unic. Află în continuare care sunt principalele beneficii ale orgasmului din timpul sarcinii.

Orgasmul este bun pentru o sarcină sănătoasă

Dacă nu întâmpini probleme în ceea priveşte sarcina şi anume riscul unei naşteri premature sau sângerări placentare, află că orgasmul este bun pentru o sarcină sănătoasă. Faptul că eşti însărcinată nu trebuie să te împiedice să ai parte de momente frumoase, de tandrețe alături de partenerul tău de viață.

Orgasmul este mult mai intens

Creșterea fluxului de sânge către uter și alte organe sexuale pot face orgasmele mult mai intense. Hormonii joacă un rol important, în special oxitocina, produsă în timpul sarcinii, dar și după naștere. Multe femei au raportat orgasme și în faza de alăptare.

Stomacul îşi schimbă forma în timpul orgasmului

Atunci când mușchii uterului și a abdomenului se contractă, burta ia o formă ascuțită sau triunghiulară. Acest lucru este normal și deloc periculos, aşadar nu trebuie să te îngrijorezi dacă forma burții tale se schimbă. Acest lucru poate fi normal.

Crampele după orgasm sunt normale

După un orgasm, este normal să simți unele crampe în uter. Acestea sunt contracții uterine și se întâmplă de fapt după orice orgasm. În timpul sarcinii, s-ar putea să se simtă mai mult ca niște crampe menstruale ușoare. Dar intensitatea poate varia de la femeie la femeie (și de la orgasm la orgasm). Şi atunci când nu eşti însărcinată acest lucru ți se poate întâmpla, dar cu siguranţă nu ai dat importanță.

Sarcina îți poate aduce un orgasm mult mai rapid

Fluxul de sânge către organele genitale este primul pas în procesul de excitare umană. Deci, fizic, femeile însărcinate sunt cu un pas înainte în obținerea mai rapidă a unui orgasm. Multe femei au afirmat că au obținut orgasmul mult mai repede în momentul sarcinii decât înaintea ei.

Dar sarcina poate interfera cu capacitatea de a realiza orgasmul. Uneori, o poziție care funcționează pentru tine devine fizic imposibilă de realizat. La sfârşitul sarcinii, unele femei consideră că este mai greu să ajungă la un orgasm sau că orgasmul nu se simte ca o eliberare reală. Acest lucru se poate datora faptului că uterul nu se poate contracta în același mod când înăuntru se află un făt.