mamaplus

Cele mai sigure metode prin care poți afla dacă ești însărcinată sau nu

0
//
23.12.2020

În absența menstruației, fiecare femeie își pune întrebarea dacă este sau nu gravidă. Există mai multe metode prin care poți afla cu precizie dacă ești însărcinată sau nu.

Confirmarea sarcinii prin testul de sarcină

Testul de sarcină este cea mai simplă și uzuală metodă de confirmare a sarcinii. Și poate fi efectuată acasă. Testul depistează hormonul HCG, care este prezent în organism în timpul sarcinii. Rezultatul testului poate fi pozitiv chiar și la 10 zile de la concepție. Este un test ușor de efectuat și are un preț accesibil.

Acesta însă poate avea și un rezultat fals pozitiv așa încât este nevoie și de o vizită la medicul ginecolog care va confirma sau infirma sarcina.

Confirmarea sarcinii prin efectuarea Beta HCG

Este vorba despre testul Beta HCG. Dacă testul de confirmare a sarcinii poate avea uneori un rezultat fals pozitiv, Beta HCG este sigur. Testul de sânge aduce o confirmare a sarcinii destul de devreme deoarece depistează hormonul HCG și în cantități foarte mici. Este recomandată repetarea testului după 48 de ore, timp în care valoarea primului rezultat se dublează în general, dacă este vorba de o sarcină.

Confirmarea sarcinii prin examen ecografic

Sarcina poate fi confirmată ecografic abia dupa saptamana 5-6, atunci devine vizibila. Primul examen ecografic este ideal a fi efectuat între 6 și 7 săptămâni de la ultima menstruație și presupune o ecografie vaginală. În acest moment se pot evidenția toate elementele caracteristice sarcinii de început.

La 6 săptămâni și 3-4 zile de sarcină, putem urmări deja activitatea cardiacă. Ecografic, se evidențiază un punct ce pulsează în interiorul embrionului.

Determinarea poziției embrionului constituie un motiv important pentru realizarea ecografiei în sarcina incipientă, deoarece o sarcină extrauterină este extrem de periculoasă pentru femeia însărcinată și este esențial a se cunoaște acest aspect cât mai devreme.

În cazul sarcinii extrauterine, embrionul se dezvoltă într-un loc nefiresc, cel mai adesea în interiorul trompei uterine.

De aceea este importantă efectuarea unei ecografii pentru confirmarea sarcinii. Ea ne poate confirma existența unei sarcini dar și tipul acesteia - sarcină normală sau sarcină extrauterină.

Mergi la medic dacă există suspiciuni că ești însărcinată. Medicul, în urma anamnezei și a unor teste specifice, îți poate confirma dacă ești gravidă și totul decurge normal.