Gravidele trebuie să fie foarte atente cu alimentele pe care le consumă. Sarcina este o perioadă în care sănătatea mamei și a bebelușului depind de alimentație, mod de viață, mișcare, stare de spirit etc.
Iată care sunt cele mai sănătoase alimente pentru gravide, potrivit Dr. Oz, un medic nutriționist celebru:
Lămâile
Lămâile sunt potrivite și pentru momentele de grețuri, dar și în caz că te pândește o răceală. Nu doar fructul este bun, ci și terapia cu aromă de lămâie. Dacă ignori și nu tratezi grețurile din timpul primului trimestru de sarcină, apare riscul creșterii tensiunii arteriale și nașterii premature, spun specialiștii.
Sarea iodată
Jumătate de linguriță de sare iodată pe zi este recomandată în dieta femeilor însărcinate. Când nu este iod în organism, tiroida nu produce suficienți hormoni, iar în cazul gravidelor, acest lucru afectează IQ-ul bebelușului.
Ciocolata neagră
Unii dintre cei mai puternici antioxidanți se regăsesc în ciocolata neagră. Consumată cu moderație, ciocolata neagră îmbunătățește circulația sângelui și reduce, în cazul femeilor gravide, riscul de preeclampsie.
Cafeaua
Deși sunt teorii care susțin că nu este indicat consumul de cafea în timpul sarcinii, totuși se pare că un consum moderat de cafea reduce riscul de diabet gestațional.