mamaplus

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile în primul trimestru de sarcină

-
//
09.08.2021

Emoțiile te copleșesc, pentru că tocmai ai văzut cele două liniuțe mult așteptate pe testul de sarcină? Ei bine, să știi că marea aventură abia începe și, chiar dacă ești nerăbdătoare să ajungi la ușa medicului ginecolog, s-ar putea să fie încă prea devreme. Află în continuare ce greșeli ar trebui evitate imediat după ce testul de sarcină este pozitiv.

A mânca pentru doi

Nu se știe de unde provine sintagma „a mânca pentru doi”, dar în ea este presupunerea că femeile însărcinate trebuie să mănânce tot ce își doresc și atât cât vor. Da, trebuie să mănânci mai mult în timpul sarcinii, dar nu atât de mult. În primul trimestru de sarcină, aportul caloric nu trebuie să crească, însă, în al doilea trimestru de sarcina și al treilea, creșterea este de aproximativ 300-500 de calorii.

În loc să te concentrezi pe contorizarea caloriilor, ar fi bine să ții cont de:

  • consumul a 1-2 superalimente benefice sarcinii, în fiecare zi
  • consumul de proteine ​​la fiecare masă și gustare
  • a nu sări niciodată o masă
  • a consuma gustări sănătoase

A mânca prea puțin

O altă greșeală pe care femeile gravide le fac în primul trimestru este să mănânce prea puțin. Înainte de sarcină, a sări o masă ar fi fost nesemnificativ, dar a nu mânca suficient, frecvent, în timpul sarcinii, este un mare declanșator al răului de dimineață/greața.

Pentru a minimiza simptomele răului de dimineață, este important să consumi alimente de calitate, însoțite de proteine ​​la fiecare 2-3 ore. Dacă urmezi acest sfat, vei minimiza simptomele greții, dar, de asemenea, vei crește energia și, desigur, ajuta copilul să crească sănătos și puternic.

A merge la medic prea devreme

Femeile care sunt la prima sarcină, de îndată ce simt primele simptome și obțin un test de sarcină pozitiv, își sună medicul și încearcă să se programeze rapid la o ecografie. Realitatea este că nu există nimic de făcut atât de devreme în sarcină. Când ai un rezultat pozitiv al testului de sarcină, este prea devreme pentru o ecografie și nu este nimic ce medicul poate face pentru tine.

Desigur, există întotdeauna excepții, de exemplu, cineva care utilizează tehnologii de reproducere, are probleme de sănătate sau este o sarcină cu risc ridicat. Este minunat să te bucuri de primele săptămâni de sarcină și să nu faci nimic! Începe un jurnal de sarcină, petrece timp în natură și ia vitamine prenatale.

Mult așteptata ecografie

Femeile însărcinate au multe așteptări de la o ecografie. E cografiile trebuie utilizate numai atunci când este necesar din punct de vedere medical. Motivul pentru care spun acest lucru se datorează faptului că riscurile ecografiei nu au fost complet cercetate. 

Anunțarea sarcinii prea devreme

Anunțarea unei sarcini în primul trimestru este o alegere foarte personală, majoritatea femeilor nu iau în considerare cu ce se confruntă, mai ales dacă nu au avut niciodată un avort spontan.

Cu toate acestea, alte femei, poate cele mai extrovertite, nu consideră că anunțarea unei sarcini în primul trimestru este o problemă. De fapt, ele raportează exact contrariul. Ele își dau seama că un anunț public de sarcină timpurie s-ar putea traduce într-un anunț de avort public. Unele femei sunt recunoscătoare pentru sprijinul primit și găsesc confort în compasiunea publică.

Așteaptă până aproape de al doilea trimestru pentru a anunța o sarcină. În acel moment, probabil că ai auzit bătăile inimii iar șansa de avort va scădea.

Distribuirea fotografiilor cu burtica pe Social Media

Fotografiile cu burtica pe rețelele de socializare înainte de al doilea trimestru mi se par penibile. Cu excepția cazului în care ai gemeni, uterul nu este suficient de mare pentru a fi „arătat”...

Nu exagera în primul trimestru

Multe dintre noi avem concepția greșită că trebuie să facem totul singure, chiar și în timpul sarcinii. Acest lucru este pur și simplu imposibil. Dar este important să ai grijă de tine. La fel cum este important să iei o vitamină prenatală în fiecare zi, să-ți faci timp pentru tine, să te relaxezi. Ascultă-ți corpul, odihnește-te sau dormi când ai nevoie.

Mult prea multe cumpărături

Trăim într-o societate foarte orientată spre consumator. Probabil că simți o presiune de a cumpăra cele mai recente și cele mai bune lucruri pentru copii. Sigur, pregătirea pentru un bebeluș presupune multe cumpărături, dar iș mai mult decât atât. Toate lucrurile pentru bebeluși sunt necesare, dar asigură-te că vei cumpăra echilibrat doar strictul necesar.