mamaplus

Cele mai bune metode prin care poți să previi incontinența urinară în sarcină

0
//
16.11.2021

Incontinența urinară în sarcină reprezintă o problemă frecvent întâlnită printre viitoarele mămici. Pentru a evita să ai incontinență urinară în sarcină, este bine să iei măsuri chiar din momentul în care afli că vei deveni mamă. De asemenea, este foarte important să discuți cu medicul care te va supraveghea despre tot ce implică incontinența urinară în sarcină, dar și despre ce variante de tratament sigure există pentru tine. Vezi mai jos care sunt remediile cele mai bune pentru a preveni incontinența urinară în timpul sarcinii.

 • Exercițiile Kegel: sunt cele mai cunoscute și sunt indicate atât în timpul sarcinii, cât și după naștere. Exercițiile Kegel ajută la întărirea mușchilor planșeului pelvian, care susține vaginul, uterul, vezica urinară, uretra și rectul. După ce ți-ai golit vezica, așază-te comod, încordează și relaxează în repetate rânduri perineul. Contractă mușchii pelvieni timp de 8 secunde, apoi relaxează-te pentru 10 secunde. Dacă vei avea un program fix de 10 repetări dimineața, la prânz și seara vei sta departe de multe neplăceri.
   
 • Formarea unei rutine: este bine să mergi la baie măcar o dată la 3 – 4 ore, tocmai pentru a nu ajunge în situația în care să te abții mult timp.
   
 • Nu renunța la hidratare: faptul că bei zilnic între 6 – 8 pahare cu apă nu înseamnă că vei urina mai des. Hidratarea este esențială pentru funcționarea normală a organismului, de aceea nu neglija acest aspect. Însă, evită să consumi băuturi carbogazoase, cafea sau ceai, deoarece acestea îți pot da senzația că trebuie să urinezi mai des.
   
 • După cină nu consuma lichide în exces: în acest fel, vizitele tale la baie în timpul nopții vor fi mai rare.
   
 • Urinează înainte și după actul sexual: în acest mod nu va trebuie să te abții.
   
 • Poartă lenjerie din bumbac și evită pantalonii foarte strâmți.
   
 • Pentru a sta departe de infecții, mai ales în timpul sarcinii, este esențial ca după urinare să cureți zona intimă cu geluri blânde fără alcool sau parfum.
   
 • Evită activitatea fizică care solicită mușchii abdominali.
   
 • Alimentația este de bază: deoarece kilogramele în plus acumulate reprezintă încă un factor prin care este pusă o presiune în plus pe ligamente.