mamaplus

Ce tratamente cosmetice sunt permise în timpul sarcinii. Sfatul medicului ginecolog

-
//
11.06.2020

Sarcina reprezintă atât o perioadă plină de fericire și încântare, cât și una plină de emoții și trăiri contradictorii. Există multe interdicții, alimente sau comportamente care pot pune sarcina în pericol. Află care sunt tratamentele cosmetice permise în timpul sarcinii.

Tratamentele cosmetice permise în timpul sarcinii sunt sigure și nu pun sarcina în pericol. Dr. Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie, a pregătit o listă cu cele mai populare tratamente cosmetice permise în sarcină și cele pe care ar trebui să le eviți.

Tratamentele faciale pe bază de oxigen

„Tratamentele faciale cu oxigen introduc în profunzimea pielii, ingrediente active printr-un jet de aer sub presiune. Printre substanțele active folosite se numără acid hialuronic, antioxidanți, vitamine și extracte botanice. Acest tratament este excelent pentru viitoarele mămici cu un ten uscat sau tern, neavând nicio reacție adversă asupra sarcinii”, spune dr. Silviu Iștoc.

Exfolierea facială blândă

Pentru viitoarele mame care se confruntă cu un ten lipsit de vitalitate, o exfoliere facială blândă în sarcină poate fi o alegere bună. În timp ce tratamentele precum microdermabraziunea nu sunt recomandate femeilor însărcinate, poți opta pentru cele care au în componență acidul glicolic sau acidul lactic.

Tratamentele pentru curățare profundă a tenului

Dacă te confrunți cu un ten mai problematic, poți apela fără griji la un tratament de curățare profundă. Acesta include, în general, exfoliere blâdă, extracția coșurilor, masaj facial, urmat de o mască de hidratare. Toate acestea neavând un impact negativ asupra ta sau a bebelușului.

În timpul sarcinii, viitoarele mame ar trebui să opteze, în principal, pentru proceduri de înfrumusețare naturale, care nu presupun substanțe chimice. O alimentație echilibrată și sport moderat constant vor avea rezultate uimitoare asupra calității și sănătății pielii!