Atunci când ești însărcinată, tot ce îți dorești este ca fătul să fie sănătos și să stabilești o conexiune frumoasă cu el. Dialogul dintre voi ar trebui să existe încă de la bun început, iar la un moment dat vei rămâne surprinsă de faptul că cel mic își dă seama despre ce vorbești. Ei bine, nu vorbim despre lucruri complicate, ci despre o formulă de salut sau anumite preferințe. Care sunt acele secrete și cum descrifrezi mișcările bebelușului din burtică, află în cele ce urmează.

Prima mișcare a bebelușului tău o vei simți între 16-22 săptămâni. Unele mămici spun că aceste mișcări sunt ca niște aripi de fluturaș, altele simt aceste mișcări ca pe un peștișor și mai sunt graviduțe care susțin că au senzația că în burtică se coc niște floricele de porumb.

Mișcările fătului în burtică îți vor spune multe despre temperamentul său și înainte de a putea vorbi, bebelușul îi va comunica mamei ce îi place și ce nu.

O echipă de cercetători olandezi și francezi au decis să studieze mai amănunțit acest fenomen și susțin că, dacă apropierea și comunicarea cu micuțul dă rezultate bune, perioada de sarcină va fi mult mai frumoasă, nașterea mai ușoară, relația dintre soți mai bună, iar familia mai unită.

De exemplu, dimineața, imediat după trezire, pune mâna pe burtică și mângâind-o ușor, spune-i bebelușului: ”Buna dimineața!”. Nu-i asculta pe cei care sunt de părere că fătul nu înțelege nimic, pentru că este încă foarte mic. Ascultă-ți instinctul de mamă și vei vedea cât de frumoasă este această comunicare.

Specialiștii spun că mămicile ar trebui să mângâie burtica într-o direcție diferită față de cea aleasă de tătic. Astfel, fătul își va putea recunoaște interlocutorul. Povestește-i bebelușului ce planuri ți-ai făcut pentru ziua care abia a început, cântă-i un cântec și probabil vei observa că mișcările lui încetează ca și cum și-ar ciuli urechile. Continuă să-i vorbești, pentru că doar astfel fătul se poate obișnui cu atingerile și tonalitatea vocii tale.

Pe măsură ce fătul crește, loviturile se vor mări în intensitate și astfel vei putea să le percepi mult mai bine.